Mlađi brat ga zove tata: „Čuvam ga od kada je imao četiri meseca, jer smo ostali sami, ne mogu da mu kažem istinu“

Vesti 25.08.2024 11:59 0

Petar je preuzeo brigu o mlađem bratu kada je imao samo četiri meseca i sam ga odgajio.

beba

Shutterstock

Mlad momak koji se zove Petar, imao je težak i tužan život. On i njegov mlađi brat su ostali bez roditelja, pa je Petar sam odgajao brata od četvrtog meseca života, kao da je njegovo dete. Petar je tada imao 23 godine. Roditelji su ih ostavili same, bez igde ikoga. Ustvari, imali su oni rođake, ali niko nije želeo da preuzme obavezu odgajanja bebe.

Brat ga je zvao tata

Petar je rođen kada su njegovi roditelji imali samo 19 godina, a njegov mlađi brat mnogo kasnije kada su imali 42. Kada je beba imala samo četiri meseca, roditelji su se razveli i niko od rođaka nije hteo da brine o bebi, pa je Petar bio prisiljen da preuzme brigu o mlađem bratu. Pošto ga je odgajao, dozvolio mu je da ga brat ceo život zove „tata“ i na kraju je bio u dilemi da li treba da mu kaže istinu.

Iako je Petar tada imao samo 23 godine, postao je zakonski staratelj svog brata i odgajao ga sa sadašnjom suprugom. Sve je išlo glatko 12 godina i dečak je svog starijeg brata zvao „tata“, a njegovu suprugu „mama“ celog detinjstva, nesvestan prave situacije. Petar i njegova supruga su dobili dvoje dece, za koje je dečak verovao da su mu brat i sestra.

beba

Shutterstock

 

Nije mogao da mu kaže istinu

"Neki naši ujaci i tetke povremeno nam dolaze u posetu i zgroženi su time što me mlađi brat zove 'tata', čude se što mu nisam rekao istinu. Nagovaraju me da mu to kažem, ali ja nemam srca to da uradim. Razgovarao sam o tome sa suprugom i ona smatra da bi bilo pogrešno reći mu istinu jer naši roditelji nisu želeli da brinu o njemu, a ja sam jedina osoba na svetu koja mu je dala figuru oca kakvu svi zaslužuju", napisao je Petar svoju ispovest na društvenoj mreži „Redit“.

Dok je on bio rastrzan između toga da li da mu kaže istinu ili da prećuti sve jer ne želi da ga povredi, drugi korisnici ove društvene mreže su ga hvalili što je uskočio kad niko drugi u familiji nije hteo da brine o njegovom bratu, a takođe su ga hrabrili da što pre razgovara s njim o tome.

„Plačem, ovo je tako lepo“

Petar se posavetovao i sa psihologom i na kraju je odlučio da bratu sve ispriča. Slomio dok mu je dečaku objašnjavao ko je on i ko su zapravo njihovi roditelji, a njegov brat se naljutio što mu to nije ranije rekao. “Mislio sam da sam pogrešio sve dok mi jednog dana dok su moja žena i dvoje dece bili u kupovini, a mi ostali sami, brat nije prišao i rekao: 'Znam da mi nisi pravi otac' , ali želim da ti kažam da si najbolji tata na svetu.' Zagrlio sam ga. Bila bi velika laž reći da je situacija u mojoj kući sada normalna (daleko je od toga), ali stvari se polako sređuju. Više nema skrivanja i osećamo se kao da smo ponovno rođeni", napisao je Petar.

Korisnici „Redita“ bili su oduševljeni srećnim raspletom situacije. "Plačem, čoveče, ovo je tako lepo", napisala je jedna žena. "Suze mi naviru! Hvala što ste to podelili s nama!", komentarisala je druga.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading