Uložio 2 miliona evra kako bi prevario starost: "Uz ovu mašinu odradim 20.000 trbušnjaka za pola sata"

Tatjana Badarević Vesti 24.08.2024 10:07 0

Brajan Džonson je odlučan u svojoj nameri da zadrži mladost i posveti milione dolara vraćanju vremena unazad.

Brajan Džonson

Printscreen/TikTok

 

Brajan Džonson ima 46 godina i već je potrošio skoro 2 miliona evra kako bi ostao mlad, ili barem izgledao mlad, piše Unilad. Džonson je otvoreno govorio o korišćenju eksperimentalnih medicinskih programa sa ciljem da preokrene proces starenja, a sve objavljuje na svojim društvenim mrežama. Između ostalog, na svom TikToku je podelio snimak mašine koji mu omogućuje da odradi trening od 20.000 trbušnjaka u samo 30 minuta. Program, koji je nazvao projekt Blueprint, navodno mu je dao kapacitet pluća i kondiciju 18-godišnjaka.

Džonson je sarađivao s timom od 30 lekara koji su pažljivo pratili svaki deo njegovog tela i nivo kondicije u njegovom pokušaju da preokrene proces starenja. No, pokušaj preokretanja biološke starosti nije lak zadatak, a nije sasvim jasno koliko je ovaj proces učinkovit i održiv. Plan uključuje svakodnevno vežbanje barem sat vremena, uključujući tri visoko intenzivna treninga nedeljno.

 

@_bryan_johnson_

This machine is the equivalent of 20k sit-ups in 30 mins. Full protocol on my profile ♬ original sound - Bryan Johnson

 

Deo njegove rutine uključuje ta sofisticirana mašina, koja, kako tvrdi, njegovom telu omogućuje da za samo pola sata odradi 20.000 trbušnjaka. U videu Džonson objašnjava: “Osećaj je kao da vam ceo stomak izvlači napolje. Kao da ga kida.“ Nakon što mašina obavi svoje, dodaje: “Mislio sam da ću biti strašno upaljen nakon ovoga, ali zapravo nisam. Iznenađujuće. Ali moram reći da mi središnji deo tela nikada nije bio jači u životu.”

Uz svoj fitnes režim, Džonsom sledi strogu vegansku dijetu, unoseći 1.977 kalorija dnevno. Njegov raspored spavanja podrazumeva odlazak u krevet u isto vreme svaki dan, nakon što provede dva sata noseći posebne naočare za plavo svetlo. Naravno, sve to ne bi imalo smisla ako ne prati aktivno svoj napredak. Džonson mora da prođe brojne medicinske zahvate svaki mesec, a neki od njih opisani su kao prilično ekstremni i bolni. U objavi na Mediumu prošle godine, Džonson je otkrio svoje planove. “S mojim timom svetski priznatih lekara i istraživača, ako uspem da preokrenem svoju biološku starost za 1,01 godinu za svaku godinu koja prođe, to je dokaz da smo postigli prvu fazu brzine bega od starenja, gde očekivano trajanje života raste brže od proteklog vremena,“ napisao je. “Što se tiče čarobne pilule, čini se da će u doglednoj budućnosti postizanje i održavanje vrhunske forme jednostavno zahtevati puno napornog rada.“

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading