Baka Jelica iz Niša pliva i roni sa 86 godina! “Svakog dana imam 10 stvari u planu koje ću da uradim”

Vesti 22.08.2024 20:47 0

Za baka Jelicu su godine samo broj i kaže da tek planira da ostvari nove životne ciljeve.

baka

Printscreen/Youtube

Jelica Kaiš Filipović iz Niša ima 86 godina. Pliva, roni i skače u vodu na glavu, a kada se vrati kući sa bazena, ona slika. I to prelepo. Iako ima Parkinsonovu bolest i hoda uz pomoć štapa, to baka Jelici ne smeta da bude aktivna.

Nikada nisam znala za dosadu

Jelica je radila je kao laborant u Niškoj vojnoj bolnici. U penziju je otišla pre vremena zato što se na poslu zarazila hepatitisom B. Nije sedela skrštenih ruku i kod kuće je počela da šije, a zatim i da slika. „Nikad nisam imala prazan hod, nikada nisam znala za dosadu. Ja svakog dana, od ujutru kad ustanem imam deset stvari u planu šta ću da uradim. Da l’ ću da skuvam, da l’ ću da umesim, da l’ ću da slikam, završila sam i bagat kurs, šila sam 15 godina intenzivno, imala sam 64 mušterije“, ispričala je baka Jelica za emisiju „150 minuta“ na TV Prva.

baka

Printscreen/Youtube

 

„Slikam od 2002. Preko 90 sam ih uradila, ali nisu ovde, sve su uglavnom pokloni po Nišu, Makedoniji, Kaliforniji, Luksemburgu, Vojvodini, Beogradu, Knjaževcu… Poklanjala sam prijateljima uglavnom. Inače, prodala sam samo dve, tri slike“, kaže baka Jelica.

baka

Printscreen/Youtube

 

Tri života je malo za njene želje

Za baka Jelicu su godine samo broj i kako kaže, tek planira da ostvari nove životne ciljeve. Iako se teško kreće, kada je u vodi, za nju prepreke ne postoje! Bez obzira na to što ima 86 godina, ona pliva, roni i skače na glavu u vodu! I dalje ima mladalačku energiju i želju za životom. „Imam toliku želju štošta da uradim, da mi se čini da bi mi tri života bilo malo“, priznaje simpatična baka koja svakodnevno uživa u raznim aktivnostima i ne zna šta je dosada. Baka Jelica kaže da, kako joj fizička snaga slabi, toliko joj je želja za životom jača, a ukoliko je zdravlje posluži, volela bi da se ponovo oproba i u gimnastici!

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading