Više nikada nećete gledati ugostitelje istim očima: Konobarica otkrila opaki trik kojim rasteruje goste

Tatjana Badarević Vesti 22.08.2024 15:10 0

Ugostitelji se često koriste raznim taktikama kako bi postigli šta žele, a jedna konobarica je otkrila kako požuruju goste da napuste njihov ugostiteljski objekat.

konobarica

Printscreen/TikTok

 

Konobari ponekad koriste suptilne, ali učinkovite taktike kako bi ubrzali odlazak gostiju iz restorana ili kafića. Jedna od uobičajenih metoda je usporavanje usluge, poput dugog čekanja na sledeću narudžbinu ili donošenja računa bez traženja.

Sve ove taktike koriste se kako bi se stolovi brže oslobodili za nove goste, posebno za vreme gužve ili kako bi konobari ranije otišli kući.

Kako konobari teraju goste

Konobarica koja se na TikToku predstavlja kao Tastyriah, otkrila je na društvenoj mreži kako ona vara goste. Podelila je video sebe kako drži račun i napisala: "Kada gosti kažu "mogu li dobiti račun", a ja ga izvučem iz džepa jer sam čekala da odete iz mog dela restorana."

 

 

Obično, kada zatražite račun u restoranu, vaš konobar će otići do svog računara kako bi izdao račun nakon čega vam ga donese, ali ako ga odmah izvadi iz džepa čim ga zatražite, to znači da vam diskretno nagoveštava da požurite i odete.

Mnogi konobari u restoranima složili su se da koriste isti trik kako bi pokušali da ubrzaju odlazak određenih gostiju, iako obično kažu "platite kad god budete spremni" i da "nema žurbe".

"Ostaviću račun ovde pa kad god budete spremni. Suptilno ga ostavim bliže muškarcu da zna da mora da plati", komentarisala je jedna korisnica, dok je jedan korisnik dodao: "Kažem da nema žurbe kad želim da brzo odu."

Drugi su naglasili da situacija može biti i obrnuta, kada gost želi da plati račun i ode, ali ga osoblje ignoriše.

"To funkcioniše u oba smera! Kada sediš i gledaš konobaricu 20 minuta s uplakanom decom koja vrište da žele da odu, ali konobar nikako da donese račun", glasio je jedan komentar.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading