U emisiji uživo pokazao kako povećava grudi sa B na C korpu: Lekar otkrio novu metodu u svetu, žene padaju u trans

Nedeljko Tišanović Vesti 14.08.2024 16:59 0

Nova metoda u svetu zasenila je sve.

Printscreen/Youtube

Printscreen/Youtube

Erin Aleksander iz Velike Britanije postala je prva osoba na svetu koja je prošla postupak ubrizgavanja implantanta u grudi, čime je povećala veličinu s B na C korpu za samo 15 minuta, prenosi Daily Mail.

Njen plastični kirurg, Adrian Ričards, jedan je od prvih lekara koji nudi ovu novu proceduru. Erin je obavila zahvat pre 13 dana i tvrdi da je već sledećeg dana išla u šetnju.

Prešla sam s male B na C ili D korpu. Definitivno vidim punoću koju nikad pre nisam imala —  Rekla je u emisiji This Morning.

Ričards je objasnio kako funkcioniše ovaj minimalno invazivni postupak. Pacijentima se daje lokalni anestetik, napravi se skriveni rez u području pazuha, i umetne balon koji stvara prostor između prsnog mišića i žlezda. Zatim se koristi uređaj za ubrizgavanje implantanta kako bi se stvorio kanal do dojke i postavio MIA biokompatibilni implantant u obliku dijamanta, prvi koji se može injektirati. Nakon toga se balon izduva, izvadi, i rez se zašije. 

Ričards je naveo prednosti ovog postupka: prirodan izgled, manji i skriveni ožiljak, očuvanje tkiva, nema potrebe za opštom anestezijom, minimalna bol, očuvana osetljivost dojke, i brži oporavak. S druge strane, loše strane uključuju cenu sličnu tradicionalnom povećanju grudi, a metod MIA implantanta omogućava povećanje samo za jednu ili dve veličine. Oporavak od tradicionalne operacije može trajati nekoliko nedelja i ostavlja veće ožiljke, što je upravo bila motivacija za Erin da isproba novu metodu.

Nisam htela izgledati neprirodno, ožiljci su mi bili veliki nedostatak. Nisam se osećala proporcionalno i sada imam grudi koje sam oduvek želela — zaključila je. 

Celokupan postupak je u njenom slučaju trajao oko 45 minuta, a sama aplikacija implantanta trajala je samo 15 minuta. Erin je napomenula da je bila budna tokom procedure i da je sve vreme pričala sa doktorom.

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading