Leglo zaraze u hotelskim sobama: Ovaj uređaj je "raj" za bakterije, nikada nije čist, a svi ga koriste!

Tatjana Badarević Vesti 12.07.2024 21:27 0

Stručnjak za negu kose je objašnjava zašto ne biste smeli da koristite hotelski fen za kosu.

fen

Shutterstock

 

Vreme je godišnjih odmora i odlazaka na putovanja, a neretko se osobe odlučuju za smeštaj u hotelu. Stručnjakinja za negu kose otkrila je zašto ne biste smeli da koristite hotelski fen za kosu. Jedno istraživanje je potvrdilo da su fenovi za kosu u sobama hotela leglo bakterija i gljivica, prenosi The Sun. Osim što mogu prenositi bolesti, fenovi navodno mogu izazvati perut te usporiti rast kose.

Iako zvuči ekstremno, stručnjak za kosu, odnosno triholog, potvrdio je rezultate istraživanja. Džeki Mintok je objasnila da hotelski fen za kosu može biti čak najprljaviji predmet koji ćete koristiti tokom odmora. Istraživanje ABC Newsa je pokazalo da čistači neretko zanemaruju električne uređaje u sobi, zbog čega mogu postati mesto nastanka bakterija.

fen

Shutterstock

 

 

"Oni postaju leglo bakterija i gljivica. Kada ti dosadni mikroorganizmi nađu put do vaše kose i vlasišta, mogu izazvati infekcije i iritacije, poremetiti folikule vaše kose i usporiti zdrav rast", objasnila je Džeki. U zapuštenim fenovima mogu se nalaziti prašina i buđ. Oni nisu samo nehigijenski, već stvaraju problem i vašem temenu.

Upozorila je da fen može uzrokovati iritaciju, kovrdžanje kose, pa čak i gubitak vlasi, a često dolazi do nastanka ispucalih vrhova.

"Neki delovi vaše kose poprimaju previše topline zbog blokiranih ventilacijskih otvora, što dovodi do suvoće, lomljivosti i ispucalosti vrhova", objašnjava stručnjakinja. Reč je o tempiranim bombama ispunjenim bakterijama koje samo čekaju da eksplodiraju.

Nažalost, jedino što možete učiniti jeste poneti vlastiti fen ili osušiti kosu bez korišćenja uređaja.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading