Diplomu čekala od Drugog svetskog rata: Baka Virdžinija (105) postala magistar nakon 83 godine

Slobodanka Ćorić Vesti 24.06.2024 16:42 0

Mislila sam da je to nešto što mogu da uzmem po potrebi i uvek sam uživala u učenju, tako da mi to nije bila velika briga, a venčanje je bilo

baka

Printscreen/Instagram

Virdžinija "Džindžer" Hislop, koja ima 105 godina, nedavno je stupila na scenu Univerziteta Stenford da bi stekla diplomu magistra obrazovanja za kurs koji je završila 1941. godine. Sa osmehom na licu, Virdžinija Hislop je izazvala ovacije 16. juna kada je primila diplomu i magistarski plašt na ceremoniji diplomiranja na Školi za obrazovanje Univerziteta Stanford dok ju je njena porodica, uključujući unuke i praunuke, bodrila, saopštio je Univerzitet Stanford. Dekan škole Danijel Švarc opisao je Virdžiniju, koja je kasnije postala član upravnih odbora škola, koledža i univerziteta u državi Vašington, kao "žestokog zagovornika pravičnosti i mogućnosti učenja", navodi se u saopštenju.

"Bože moj, dugo sam čekala na ovo"

 

Švoc je rekao da je 100-godišnji diplomac, koja živi u Jakimi, u Vašingtonu, „vodila život posvećen obrazovanju“.  Virdžinija je rekla o dugom periodu između napuštanja kampusa i dobijanja diplome: "Bože moj. Dugo sam čekala na ovo". Rođena u Palo Altu u Kaliforniji, Hislop je diplomirala 1940. na tadašnjoj Stenfordskoj Školi za obrazovanje sa namerom da stekne zvanje magistra kako bi mogla da počne da predaje, navodi se u saopštenju. Inspirisale su je da nastavi karijeru u obrazovanju njena baka, koja je bila vaspitačica u Kanzasu pre rata, i njena tetka, koja je bila direktor škole u ​​Zapadnom Los Anđelesu. Međutim, njen tadašnji dečko, Džordž Hislop, bio je pozvan da služi u Drugom svetskom ratu, tako da su se njih dvoje venčali i Virdžinija Hislop napustila je Stanford nakon što je završila kurs, ali pre nego što je predala magistarski rad.

Priznanje na papiru

"Mislila sam da je to nešto što mogu da uzmem po potrebi i uvek sam uživala u učenju, tako da mi to nije bila velika briga, a venčanje je bilo", rekla je u intervjuu za Stanford.

Njena odluka da odloži sticanje master diplome nije zaustavila njenu predanost obrazovanju. Virdžinija je pomagala u upravnim odborima škola u Jakimi, osnivač je Upravnog odbora Jekima Komjuniti Koledža i 20 godina je bila član Upravnog odbora Univerzitet Heritidž u Topenišu, Vašington, navodi se u saopštenju. "Verujem da sam uradila dobre stvari za naš lokalni obrazovni sistem i pomogla mu da se proširi", rekla je Stanfordu. "Za mene, ova diploma je priznanje za mnoge godine koje sam uložila radeći za škole u Jekima oblasti i u različitim odborima."

Deci treba dati šansu

Dodala je: "Već godinama obavljam ovaj posao i lepo je biti priznat ovom diplomom", rekla je.

Virdžinija  je prvobitno bila motivisana da utiče na obrazovanje dece kroz uključenost u školski odbor nakon što je pomogla svojoj tada školskoj ćerki Ani Hislop Jensen, da zagovara pohađanje naprednog kursa engleskog jezika umesto predloženog kursa kućne ekonomije.

"Smatrala sam da bi sva deca trebala imati priliku da razviju svoje potencijale koliko god mogu, i da svako treba imati šansu za visoko obrazovanje ako to želi", rekla jeova vredna baka.

Komentari (0)
Loading