Lekari u Urgentnom rekli da ima zatvor i pustili je kući: Nekoliko sati kasnije 11-godišnja devojčica preminula, roditelji traže pravdu

Slobodanka Ćorić Vesti 12.06.2024 14:20 0

Devojčica od 11 godina poslata kući iz Urgentnog prijema nakon što su lekari rekli da ima zatvor umrla je narednog dana

dete

Printscreen/TikTok

Jedanaestogodišnja devojčica koja je poslata kući iz bolnice nakon što joj je rečeno da ima zatvor, nažalost je pronađena mrtva kod kuće nekoliko sati kasnije.

Roditelji Anabel Grinhol, sada zahtevaju odgovore nakon što je devojčica otpuštena iz Vorič bolnice, gde su lekari na Urgentnom prijemu rekli da ima zatvor. Sutradan ujutro, 14. oktobra 2022. godine, njen otac Kreg ju je pronašao bez svesti kod kuće u Voriču i pozvao je 999. Uprkos pokušajima hitne pomoći da je reanimiraju, Anabel je proglašena mrtvom na licu mesta.

Voljena ćerka je patila od teških bolova u stomaku od 2017. do 2021. godine, što je zahtevalo bolničko lečenje u više navrata. Istraga o smrti Anabel počeće u petak, 14. juna, u sudu smrtnih slučajeva u Koventriju.

Neutešni roditelji Kreg i Džozi kažu da su ostavljeni sa "ogromnom prazninom" u svojim životima. Džozi, 45, rekla je: "Anabel je bila neverovatno dete i voljeno od svih koji su je upoznali. Bila je nežna, fenomenalno pametna, kreativna, zabavna i uvek ljubazna.

Anabel je imala istoriju teških bolova u stomaku

 "Apolutno je volela svoju muziku, modu, umetnost, prijatelje i svog voljenog mačka Rubena. Ona je bila naš najveći dar i donosila je toliko ljubavi, radosti i sreće u naše živote. Od kako smo je izgubili, mnogi dani su ispunjeni tuge, praznine i žalosti."

Jedanaestogodišnja devojčica tek je postala učenica u Alcester Grammar School i opisana je kao "voljena" od strane nastavnika i učenika. Njeni roditelji se nadaju da će istraga o njenoj smrti pružiti detalje o lečenju pre nego što je umrla. Kreg je rekao: "Kada su nam rekli da možemo odvesti Anabel kući iz bolnice, verovali smo da nema ničeg ozbiljnog.

"Probuditi se sledećeg jutra i naći je mrtvu bilo je apsolutno razarajuće i nešto što još uvek teško možemo shvatiti. Svaki dan od tada, pitali smo se da li je moglo biti učinjeno više da spasimo našu malu devojčicu. Ona je bila naše jedino dete i još uvek imamo mnogo neodgovorenih pitanja o tome šta joj se dogodilo.

"Znamo da će ponovno slušanje svega na sudu o njenoj smrti biti izuzetno teško, ali to je nešto što moramo uraditi jer to dugujemo našem detetu i dobijemo odgovore koje tražimo već više od 18 meseci, piše Mirror.uk.co.

 

"Od kako smo izgubili Anabel, postoji ogromna praznina u našim životima i ne bismo poželeli nikome da prođe kroz ono što smo mi pretrpeli. Tek je počela srednju školu i imala je čitav život ispred sebe. Reči zaista ne mogu potpuno izraziti koliko nam nedostaje."

Kreg i Džozi su od tada stupili u kontakt sa advokatima za medicinsku grešku u firmi Irvin Mičel kako bi dalje istražili ovu tragediju. Advokat porodice, Ema Raš, izjavila je: "Džozi i Kreg, razumljivo, i dalje su potreseni zbog gubitka svoje male devojčice tako iznenada i tragično.

"Takođe i dalje imaju niz pitanja o tome šta joj se dogodilo. Iako ništa ne može vratiti Anabel nazad, sudski postupak je važna prekretnica u pružanju porodici odgovora koje zaslužuju. Ako se tokom istrage identifikuju bilo kakvi problemi u pruženoj nezi Anabel, neophodno je da se izvuku pouke kako bi se poboljšala bezbednost pacijenata."

 

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading