Pozvala sam svu decu osim jedne učenice na ćerkin rođendan: Mama objasnila zašto je donela tešku odluku, nije imala izbora

Vesti 25.05.2024 15:04 0

Majka je rekla da učim svoje dete da bude 'nasilnik' i da koristi svoje bogatstvo za sklapanje prijateljstava

torta

Shutterstock

Svi roditelji znaju sve o pravilima dečijih rođendana.

Od obaveze i haosa sa prenoćištem do troškova i drame pozivanja - jasno je da su dečje zabave potpuna eksplozija za vaše mališane, ali ponekad mogu biti potpuna noćna mora za roditelje.

Svaki roditelj će vam reći da takva okupljanja brzo mogu postati minsko polje; gde da ga održite, koje poslastice da servirate kako biste bili sigurni da su svi srećni, koliko potrošiti na grickalice i, što je možda najvažnije, koga tačno pozvati.

Jedna mama je uspela da izazove debatu nakon što je otkrila da je pozvala ceo razred svoje ćerke na njen rođendan, osim jedne učenice - ali sa dobrim razlogom.

Uradila je pravu stvar

Izlažući situaciju u dugačkoj objavi na Reddit-u, mama je objasnila zašto je jedno dete bilo isključeno sa proslave, a onda je upitala: „Jesam li ja se***nja?“

Ljudi su brzo podržali mamu, primetivši da je bila potpuno u pravu.

Mama je objasnila da je donela odluku da ne pozove jedno dete iz razreda svoje ćerke Pejton jer je u prošlosti maltretiralo njenu devojčicu.

„Učenica koju nismo pozvali ju je nekoliko puta maltretirala (imali smo sastanke sa školom i roditeljima). Očigledno Pejton ne želi ovo dete na svojoj zabavi“, objasnila je ona.

dete

Shutterstock

 

Međutim, njena mama je stupila u kontakt sa Pejtoninom mamom da pokuša da izgladi situaciju i da dobije pozivnicu za svoje dete, ali Pejtonina mama nije imala ništa od toga.

Novi problem

„Majka druge devojčice me je pozvala da pričamo o tome i rekla kako njena ćerka sada plače [jer] je bila jedino dete koje nije pozvano i svi u školi pričaju o zabavi“, nastavila je mama.

Dodala je: „Objasnila sam da njena ćerka nije fina prema mojoj ćerki i da je to razlog zašto nije pozvana (mama to zna).

„Majka je rekla da učim svoje dete da bude 'nasilnik' i da koristi svoje bogatstvo za sklapanje prijateljstava. Nisam se složila.”

Pejtonina mama je objasnila: „Majka je tada pitala da li bismo ponovo razmotrili poziv ako bi se njena ćerka izvinila Pejton putem pisma."

„Rekla sam joj da ne bismo i to postaje veliki problem svaki put kada vidim mamu."

Završavajući svoju objavu, Pejtonina mama je rekla da „pozivnice nisu podeljene u učionici“. Direktno ih je predala roditeljima, a takođe sam navela nekoliko primera nasilja kojem je bila izložena njena ćerka.

dete

Shutterstock

 

Napisala je: „Jednom se Pejton vratila kući plačući jer je devojčica bila tako zla prema njoj. Rekla joj da nije lepa, previše bucmasta, itd."

Zaštitila svoju ćerku

Dajući još jedan primer, Pejtonina mama je nastavila: „Pejton je nekoliko puta dolazila kući plačući jer joj je devojčica govorila da nema šanse da je navijačica (Pejton navija vikendom) jer nije ’lepa‘.

Pratioci su brzo skočili u odbranu Pejtonine mame, ostavljajući komentare poput: „Učite svoju ćerku da je postavljanje granica ljudima koji su vas povredili u redu, čak i ako imate 7 godina,“

„Klinka je maltretirala vašu ćerku, tako da Pejton, naravno, ne želi da je vidi tamo. Ovo je sjajan trenutak za mamu nasilnice da je nauči da dela imaju posledice.”

„Apsolutno je neophodno dati ovoj devojčici (i njenoj mami) priliku da se sklone. rekao je neko drugi, prenosu Tyla

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading