,,On je heroj": Dečak preminuo u pokušaju spasavanja mlađeg brata (3) od požara, a kasnije usledila još veća tragedija, svi se skamenili!

Vesti 27.04.2024 17:53 0

„Zaharija je uvek i svugde pratio Vilijama i Vilijam je bio tako ponosan."

tuga

Shutterstock

Šestogodišnji dečak je tragično poginuo nakon što je pokušao da spase svog mlađeg brata iz požara u kući. Njihova porodica kaže da pokušavaju da balansiraju „tugu” sa saznanjem da je njihov sin učinio herojsko delo.

Vilijam Brajs (6) je bio u kući svojih bake i dede u Severnoj Virdžiniji sa bratom Zaharijom (3), kada se kuća iznenada zapalila 10. aprila

Dok su se njihovi baka i deda i stariji brat Logan (8), bezbedno izvukli iz zapaljenog imanja, dvoje mlađe dece nažalost nije uspelo.

Vilijam i Zaharija nisu reagovali 45 minuta nakon što su ih vatrogasci izvukli iz kuće i, iako se činilo da spolja nisu zadobili opekotine, kasnije je proglašeno da su preminuli od udisanja dima.

Njihova ožalošćena porodica otkrila je da su dečaci bili jedan pored drugog, a Vilijam je izgleda pokušavao da zaštiti svog mlađeg brata od vatre.

U to vreme, Vilijam je nosio svoju majicu sa printom iz filma ,,Kapetan Amerika".

„Rekli su nam da kada su Vilijam i Zak pronađeni, Vilijam je zapravo pokrivao i štitio Zakariju“, rekao je njihov otac Džejms Bris za People.

,,Znali smo da je to u njegovoj prirodi, jer je on baš takav. On je heroj."

dete

Shutterstock

 

Vatrogasci su došli da posete porodicu u bolnici, gde su im objasnili kako su pronašli dva brata.

Dali su Vilijamu i Zahariji medaljone, imenujući ih počasnim vatrogascima dok su ležali u bolničkim krevetima.

Džejms je dodao: „Zaharija je uvek i svugde pratio Vilijama i Vilijam je bio tako ponosan. Svima bi pričao: 'To je moj mlađi brat'."

Junaštvo dečaka se nastavilo i nakon njihove tragične smrti, kada su postali donatori organa.

„Lekari su rekli da su njihovi organi još jaki“, rekao je Džejms.

„To je bila najbolnija stvar koju smo videli – još uvek smo mogli da vidimo njihove otkucaje srca na ekranu i vitalne funkcije, ali nije bilo moždane aktivnosti zbog dima koji su udahnuli.

Džejms je rekao da je čuo da se Vilijamovi i Zakarijini organi mogu koristiti za pomoć drugoj deci i da je to pružilo nadu porodici.

„Tužni smo zbog gubitka dece, a istovremeno smo i ponosni što je naš šestogodišnjak učinio takvo herojsko delo“, rekao je on.

„Kroz donacije organa, se nadamo da će još jedna porodica doživeti čudo zahvaljujući našim dečacima." 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading