Ostvarila san: „Postala sam mama u 46. godini, ako vaše telo može da ostane u drugom stanju, niste prestari za dete"

Vesti 16.04.2024 14:58 0

Znala je da će je drugi osuđivati, ali ona ne misli da je sebična što je rodila svog anđela u srednjim godinama.

žena sa bebom

Shutterstock

Posle 45. godine, većina žena ulazi u menopauzu, ali nije retkost i da ostanu u drugom stanju. Neke prirodnim putem, mada je to ređi slučaj. Tako je i Kasandra u 46. godini postala mama.

Nije sebično roditi dete

"Nisam mogla da verujem svojim očima, radila sam brojne testove na trudnoću, a kada je i deseti bio pozitivan, konačno sam prihvatila da mi se san ostvario", rekla je Kasandra koja je tada već imala dvoje dece. "Uprkos izgledima od oko jedan posto, ostala sam u drugom stanju i ponovno ću biti mama s 46 godina. To je bio razlog za slavlje. Doneti novi život na svet nije sebično, već radostan čin. Znala da će me osuđivati ​​zbog godina i nije me bilo briga", ispričala je za „The Sun“.

"Moj sinčić sada ima deset meseci i on je najbolja stvar koju sam mogla učiniti - ne samo za mene, već i za njega i moju stariju decu, Šafron (12) i Džorža (11). Zaista verujem da sam sada bolja mama zbog zrelosti i životnog iskustva. Takođe, osećam da je moja trudnoća bila suđena, jer ako vaše telo može da ostane u drugom stanju, niste prestari da imate dete. Žene su još uvek fizički sposobne, mnogo iznad onoga što bi društvo reklo da je ’prihvatljivo’, iako niko ne osuđuje starije muškarce što su postali očevi", smatra Kasandra.

žena sa bebom

Shutterstock

 

 

Nikada nisam bila u boljoj formi

Rodila je dvoje dece u tridesetim godinama, ali je uvek sanjala o velikoj porodici. Za nju je 45. godina bila velika prekretnica. Mnoge njene prijateljice su već ulazile u menopauzu, a i ona je imala neke simptome, kao što su neredovne menstruacije i promene raspoloženja.

"Osećala sam se kao da imam sat koji otkucava i počela je da me hvata panika da je prekasno za dete. Jako sam želela sa imam dete sa Denijem koga sam upoznala 2020. godine. Rekla sam mu: Nemoj da izlaziš sa mnom ako ne želiš da se venčaš i imaš decu. Pokušavali smo da dobijemo dete nakon venčanja 2022. godine. Znala sam da imam dovoljno ljubavi i energije za još jedno, kao i da je moje telo dovoljno snažno za trudnoću. Nikada nisam bila u tako dobroj fizičkoj formi. Moja je filozofija da, ako razmišljaš kao mlad, ostaješ mlad, fizički i mentalno", priča ponosno žena koja je treći put postala majka u 46. godini.

Nekoliko meseci se ništa nije događalo, pa je razmišljala o odlasku u kliniku za neplodnost, ali je, nakon istraživanja o tome, ipak odustala. Posle deset meseci pojavio se pozitivan rezultat na testu za trudnoću i pregledom kod ginekologa potvrdila je da je trudna. Njenoj sreći nije bilo kraja.

žena sa bebom

Shutterstock

 

I naš anđeo se rodio

Trudnoća je prošla bez komplikacija, ali je morala češće da ide na kontrole zbog toga što je starija trudnica. "Porodila sam se u 37. nedelji jer beba više nije dobijala na težini. Nakon 18 sati porađanja, moj sin je došao na svet, sa 2,5 kilograma. Dali smo mu ime Ksavijer. Deni i ja ga zovemo našim anđelom. Doneo nam je mnogo radosti i još više nas zbližio. I moja starija deca ga obožavaju. Toliko uživam u majčinstvu, uprkos horor pričama o iscrpljenosti. Definitivno sam smirenija i stabilnija nego što sam bila u tridesetima", priča Kasandra. U ovim godinama je sigurnija u sebe, ne zamara se malim stvarima, zna da ceniti svaki dan proveden sa detetom.

Broj svećica na torti nije važan

Što se tiče starenja, Kasandra kaže kako o tome ne brine trenutno. "Pokušavam da ne razmišljam o tome da možda neću biti tu kad se Ksavijer oženi ili dobije dete. Razmišljala sam o tome kako ću, kad bude imao 20 godina, ja imati 66 godina i bližiti se penziji. Ali imam mnogo energije i ne izgledam niti se ponašam u skladu sa svojim godinama. Sve je u tome kako se osećate, a ne u broju svećica na torti. Želim da poručim ženama koje žele da prošire porodicu ili dobiju prvo dete posle 40. godine da se ne plaše i da to učine. Ako je vaše telo sposobno da zatrudni, više ste nego sposobni da budete mama. Najvažnije je da je dete voljeno i željeno", poruka je ove majke svim ženama koje razmišljaju o trudnoći u srednjim godinama.

Komentari (0)
Loading