Sramno ponašanje: Mladić nije hteo da pomogne trudnici u hitnoj situaciji, žestoko ga isprozivali na mrežama!

Vesti 09.03.2024 11:55 0

„Nemaš empatije prema drugima“, kritikovali su korisnici Reddit-a

Tužna trudnica

Shutterstock

Mladić je izazvao reakciju na Reddit-u nakon što je otkrio da je odbio da ustupi svoje mesto u vozu trudnoj ženi. Tvrdi da nije morao da ustane do trudnice iako su mu to rekli drugi putnici. U sada obrisanoj objavi, mladić je objasnio da nije bilo slobodnih mesta kada je trudnica ušla u njegov kupe.

Rekao je da su svi ljudi koji sede oko njega mnogo stariji od njega, pa se očekivalo da će ustupiti mesto trudnici. "Nisam bio siguran da li da joj ponudim svoje mesto ili ne", napisao je.

Trudnica

Shutterstock

 

Dok je mladić razmišljao, starija žena koja je sedela u njegovoj blizini rekla je trudnici da sedne na njegovo mesto. Mladić se naljutio na stariju ženu. "Ne možete samo reći nekome da sedne na moje mesto. Moje je, ja odlučujem", rekao joj je.

Žena mu je odgovorila da može da stoji kao mladić. "Svi su me gledali kao da sam nešto pogrešno rekao. Rekao sam joj da ne nameravam da ustanem, a ona je počela da mi govori da ne poštujem starije", piše on. Tada su svi iz kupea počeli da ga gledaju tupo i tražili da ustane, ali je on to odbio. „Rekao sam im da gledaju svoja posla i da imam svako pravo da ostanem da sedim“, kaže mladić.

„Nemaš empatije prema drugima“, kritikovali su korisnici Reddit-a

Verovatno sam ostavio loš utisak na sve, ali mi se nije dopao stav žene“, zaključio je on. Mnogi korisnici Reddita kritikovali su njegovo ponašanje. „Pokazao si da nemaš empatiju prema drugima“, „Trebalo je da ponudiš trudnici da sedne na tvoje mesto, ali ta starija žena nije smela da nudi tuđa mesta“, „Pristojno je ustupiti svoje mesto trudnica“, napisali su mu.

Ljubomora

Liubomyr Vorona / Alamy / Alamy / Profimedia

 

„Uobičajena ljubaznost nalaže da kada ste u mogućnosti da radite i imate priliku da ponudite svoje mesto nekome kome se čini da želi ili treba dodatnu pomoć ili pažnju, to činite iz dobre volje“, rekla je ekspert za bonton Dajan Gotsman za MailOnline Travel

 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading