Kristina posetila najčarobnije mesto na svetu: Srpska blogerka ostvarila dečiji san, pa je otkrila sve detalje ove avanture

Olja Jelić Vesti 04.01.2024 12:38 0

Srpska blogerka Kristina Sinkić-Radulović na TikToku je objavila video iz Laponije, najsevernijeg dela Finske koju je posetila ove zime. Posebna tamošnja atrakcija je selo Deda Mraza koje se nalazi u mestu Rovaniemi.

Kristina Sinkić Radulović

Printscreen/TikTok

Srpska blogerka Kristina Sinkić-Radulović na TikToku je objavila video iz Laponije, najsevernijeg dela Finske koju je posetila ove zime. Posebna tamošnja atrakcija je selo Deda Mraza koje se nalazi u mestu Rovaniemi.

Kako piše The Times, Deda Mraz i njegovo pleme svetlucavih vilenjaka svake godine privlače hiljade posetilaca u ovu zimsku zemlju čuda. Deca takođe vole park Deda Mraza, sa blještavim božićnim vožnjama, vilenjacima koji peku medenjake, ledenim skulpturama i još kojim Deda Mrazom. Kristina je u svom videu na društvenoj mreži otkrila koliko ju je ovo magično putovanje koštalo.

Ispričala je da su ona i dečko leteli avionom iz Beča do Helsinkija, a zatim do mesta Rovaniemi. Povratne karte platili su 340 evra po osobi. Najviše su potrošili, kaže, na smeštaj. Noćenje za dve osobe košta 500 evra.

 

 

Kristina kaže kako postoje i pristupačnije varijante, poput smeštaja za 150 po noćenju za dve osobe. Dodala je da je pri tome bitno rezervisati smeštaj i nekoliko mjeseci unapred jer se sve ono što je povoljno jako brzo rezerviše. 

 

@christina_sinkic Da li biste prenoćili na zaleđenom jezeru❓️🧊 Igluu smo rezervisali preko devojke @Sirly Ylläsjärvi koja ga izdaje, ali je iskustvo organičeno na svega par ljudi godišnje. #zimovanje #lapland #glassigloo #laplandfinland ♬ Chipmunks in the Christmas Tree - Joe E. Lee

 

 

Napomenula je i da cena unajmljivanja automobila za obilazak Laponije tokom decembra ide i do 700 evra za sedam dana. Što se tiče ostalih troškova, oni mogu biti minimalni, kaže Kristina. Ulaz u selo Deda Mraza se ne plaća niti postoji ikakva obaveza da se nešto kupi.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading