"Majka je krenula da me baci u Drinu": Otac je tukao od kad se rodila, za silovanje krivila sebe, kad je dobila dete da Daunovim sindromom, Jelena je prelomila

Slobodanka Ćorić Vesti 29.11.2023 07:14 0

Do dve godine, dok se otac opet nije oženio, ja sam sve komšinice zvala 'mama'. Sve one su pomagale sa pelenama, kremama i ostalim dečjim obavezama, jer su i same imale malu decu", priseća se Jelena

Jelena Čačić

Printscreen/tvprva

Dobijala je batine u majčinom stomaku i pre nego što se rodila. Do svoje 30. godine je doživela više nego u 10 života. Kako je preživela? Kako joj je u tome pomogla vera? Šta je mislila o svojim roditeljima koji je nisu želeli, kako je dočekala svoje četvrto dete, rođeno sa Daunovim sindromom, pričala nam je ovoga "Jutra" Jelena Čačić, majka četvoro dece koja je u programu Prve televizije podelila svoju životnu priču. 

Svi su je odmalena zvali "Smeško" i "Vesela" i niko nije mogao da pretpostavi kakvo nasilje trpi u svojoj porodici. Kaže da otac je pio dok je njena majka sa njom bila u drugom stanju. Jelenina majka je potom otišla kod svoje majke, gde se i porodila. Prema pričama komšija, Jelenina majka je htela da je baci u Drinu, ali ipak su došli na ideju da Jelenu vrate ocu.

"Do dve godine, dok se otac opet nije oženio, ja sam sve komšinice zvala 'mama'. Sve one su pomagale sa pelenama, kremama i ostalim dečjim obavezama, jer su i same imale malu decu", priseća se Jelena.

Kada joj se otac opet oženio, nastavio je da pije, i kako kaže, tukao i nju i maćehu.

U tinejdžerskim danima doživela je silovanje, o kom godinama nikome nije pričala. Imala je kome, ali nije smela. Jelena se plašila i mislila je da je ona kriva za sve.

"Zbog toga sam smislila jednu uzrečicu. Šta god da pogrešim, kažem 'Bože, ko me ne bi voleo'. Rešila sam da na ovaj način sklonim osećaj krivice. Čak i kad pogrešim, sebi oprostim", kaže Jelena.

Pre šest i po godina, Jelena je postala mama četvrti put. Tokom prvih dana u porodilištu imala je strah da pogleda svoje dete.

"Kada se rodila Milica, koja ima Daunov sindrom, doktori su mi rekli 'tvoje dete čudno izgleda'. Prepala sam se, jer nisam znala šta to znači", priseća se Jelena

- Imala sam strah od oca, mislim da sam i bila silovana zbog toga. Nisam imala poverenja u oca i mislila sam da će mi biti gore ako mu kažem, nego ako nikome ne kažem. Da će osuditi mene, a ne silovatelja. Dugo godina sam se stidela toga... Nekako je moj život išao. Birala sam muškarce koji će me izgleda još više kazniti - ispričala je Jelena.

Jelena sada živi normalan život i ima četiri ćerke, ali je ispričala za situaciju koja joj se dogodila u porodilištu kada se rodila ćerka Milica i opisala je da joj se tada potpuno promenio život.

- Kada se rodila Milica koja ima Daunov sindrom, u porodilištu su mi rekli: 'Tvoje dete čudno izgleda'. Ja sam se prepala živa, nisam znala šta znači to čudno. Da li ima dve noge, dve ruke.. i kada sam je videla, nisam je ni dobro videla jer sam se rasplakala pošto sam se živa isprepadala. Neki treći dan kada sam bila u bolnici, kada sam je videla rekla sam: 'Pa mi ćemo zajedno osvojiti svet'. Shvatila sam, ovo mi je sve Bog dao. Bog je sigurno imao razlog zašto je meni baš dao Milicu, tako da napravile smo čuda do sad. Od kad imam nju ne postoje više nacije i vere. Nestale su granice. Milica je sve granice srušila. Nosila sam teskobu od kad se rodila kako će je drugi gledati. Imala sam teskobu u grudima, bol. Povezla sam je jedan dan u vrtić, i imala sam potrebu da skrenem i da se tad pomolim Bogu. I od tad je ušao mir u moje srce - rekla je Jelena i dodala da svoje roditelje nikada nije krivila i da im je uvek sam opraštala.

 

Komentari (0)
Loading