„Želela sam taj prsten“: Tinejdžerska ljubav je bila jaka, a posle 63 godine usledio je udarac sudbine

Vesti 19.11.2023 20:21 0

Dvoje tinejdžera koji su bili zaljubljeni u srednjoj školi 1950-ih godina, prekinuli su nakon nekoliko godina i nisu se videli sve do prošle godine. Sada su bračni par i dele ljubav koja je procvetala pre 63 godine!

dvoje

Shutterstock

Bračni par koji živi u Americi, Kerolin Rivs i Edi Lem, sa svetom su podeli svoju ljubavnu priču koja greje srca i svedoči o tome da za pravu ljubav nikad nije kasno.

“Osećamo se ponovno mladi”, rekla je za „CBS News“ Kerolin koja je ovih dana proslavila 82. rođendan. “Kažem vam, ni kad ste u osamdesetima ne morate se osećati staro. Nas dvoje svoje umove održavamo aktivnim, krećemo se, zabavljamo, smeemo, zadirkujemo i jednostavno smo odlučili da živimo najbolji život koji možemo.”

Da se vratimo do fatalnog susreta, u 1956. godinu. “Kada sam je video, sve je bilo gotovo”, rekao je Edi, koji sada ima 85 godina. A Kerolin je mislila da je on najslađi dečko kojeg je videla.

Nije imao snage da se oprosti

Ona je tada priželjkivala njegov školski prsten (prsten koji tradicionalno nose američki maturanti, a koji su si zaljubljeni parovi razmenjivali, odnosno poklanjali). Ali sve što joj je tada kupio bili su pomfrit i sok.

“Ja sam bila takva. Da sam dobila njegov školski prsten, veća tada bih mu se obavezala za ceo život”, rekla je. Ali nije dobila prsten – bar ne tada.

Edi je nakon mature bio vrlo ambiciozan i postavio visoke ciljeve u američkom vazduhoplovstvu, a Kerolin je trebalo da završi četvrtu godinu srednje škole. Budući da on nije mogao pronaći prave reči za uljudan oproštaj, nije rekao ništa. “Dovezli smo se ispred njene kuće i pitao sam je mogu li je poljubiti. Poljubio sam je, rekao laku noć i nismo ni slutili da je to poslednji poljubac u idućih 63 ili 64 godine.”

Kerolin je na to rekla: ”Te večeri nije me pitao hoćemo li ponovo izaći, nije me pozvao u bioskop, nije pitao može li me videti pre nego što ode… Izašla sam iz auta, potrčala prema stepenicama, zalupila vratima, popela se u sobu i celu noć plakala. To je bilo to.”

dvoje

Printscreen/Youtube/CBS

 

Venčali se sa drugim osobama

Njihovi su životi tada krenuli potpuno različitim putevima. Ona je postala Mis Nešvila 1959. godine, a dve godine kasnije, 1961. godine, oboje su se venčali sa drugim osobama. Edi je nastavio službu u američkom vazduhoplovstvu, a Kerolin je putovala svetom – bila je dizajnerka enterijera, pisala za časopise i napisala tri romana.

U decembru 2021. godine, Edijeva supruga, majka dvojice njihovih sinova, umrla je. Bili su u braku gotovo 60 godina. Nakon što se njen prvi brak završio razvodom 1980-ih, Kerolin se udala za drugog muškarca koji je umro 2001. godine. Često je razmišljala o tome kako je Edi, a Edi je rekao da je i on razmišljao o tome kako je Kerolin.

Upornost se isplatila

U aprilu 2022. Edi je živeo u Kaliforniji, a Kerolin u Nešvilu. “Odjednom kao da me nešto pogodilo. Rekao sam: „Moram je nazvati”, otkrio je Edi. Pokušao je devet puta pre nego što ju je konačno dobio.

“Nakon drugog dana razgovora, postalo je prijatno da se čujemo. Bilo je nekako prirodno. Treći dan, te treće noći, rekao mi je da me još uvek voli. I znala sam da mi se život promenio. A onda je nazvao iduće jutro i izvinio se što je bio tako direktan.” Ali ona nije krila da je njegova izjava ljubavi ono što je htela da čuje, pa je on brže-bolje odleteo da je vidi.

Ovaj put ona je bila za upravljačem, otišla je po njega na aerodrom. “Zavirio je u moj auto i ja sam ostala bez daha”, rekla je. “Nikada nisam doživela ništa slično. Ne mogu to čak ni da opišem. Brzo sam izašla s parkinga, vozila i prvo mesto gde sam mogla da stanem bio je parking jedne firme. Stala sam tu sa strane, izašla iz auta, skakala okolo i kad je i on izašao, zagrlili smo se i poljubili.”

Nakon što je Edi stigao kod nje, čekao je pet dana pre nego što ju je zamolio da se preseli kod njega. Tri meseca kasnije, sa 84 godine, zaprosio ju je. Planirao je da joj da majčin prsten, ali Keroline mu je rekla da je previše dragocen i da ga sačuva za unuku. Umesto toga, poželela je njegov školski prsten koji sada nosi.

To što su ponovo pronašli ljubav nazvala je čudesnim. “I stalno smo pitali Boga zašto nas je opet spojio. Sada znamo odgovor: da brinemo jedno o drugome”, rekla je Kerolin.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading