Dečak se "vratio iz mrtvih", pa zurio u svoju majku: Izgovorio rečenicu od koje se zaledila

Slobodanka Ćorić Vesti 24.10.2023 14:01 0

Bio u komi nekoliko nedelja, a lekari su nesrećnoj majci rekli da su mu šanse da preživi minimalne i da će, ako se to desi, dečak biti nepokretan i sa nepovratnim oštećenjem mozga

majka

Printscreen/Youtube

Stravična saobraćajna nesreća koja se dogodila 1997. godine obeležila je živote članova porodice Vajtli. Bila je nedelja ujutro i Džuli i Endi Vajtli su se vraćali iz crkve sa svojim osmogodišnjim sinom Landonom kada ih je na raskrsnici udarila hitna pomoć. Udar je bio toliko jak da je vozačeva strana potpuno uništena. Endi, koji je vozio, preminuo je na licu mesta. Vatrogasci su potom iz automobila izvukli Džuli, koja je bila na suvozačevom mestu i zadobila je lakše povrede.

Kako je automobil bio "zgužvan", ljudi nisu ni znali da je u vozilu i Lendon, a tek kada su primetili dečiju patiku, shvatili su da je tu i treći putnik. Kada je konačno izvučen iz olupine, Lendon nije davao znake života. Lekari su uspeli da ga nakratko ožive, međutim, srce mu je još dva puta stalo na putu do bolnice i jedva su ga reanimirali.

Lendon je bio u komi nekoliko nedelja, a lekari su nesrećnoj Džuli rekli da su mu šanse da preživi minimalne i da će, ako se to desi, dečak biti nepokretan i sa nepovratnim oštećenjem mozga. Međutim, suprotno svim očekivanjima, Landon se probudio iz kome bez znakova oštećenja mozga. Njegova majka je bila van sebe od sreće, a onda je pokušala pažljivo da obavesti sina da mu je otac poginuo u nesreći - Pitala sam ga: "Znaš li gde ti je otac?", a on me šokirao odgovorom: "Da, znam, video sam ga na nebu" - ispričala je Džuli, koja je tada doživela još veći šok.

– U jednom trenutku se nagnuo ka meni i rekao: „E, da mama, zaboravio sam da ti kažem, video sam i tvoje drugo dvoje dece „tamo gore”! Bila sam zapanjena jer nije mogao da zna da sam pre nego što sam ga rodila imala dva pobačaja. Endi i ja mu to nikada nismo rekli - kaže Džuli. Kada se po treći put „vratio” sa onog sveta, Lendon tvrdi da je sreo Isusa Hrista.

- Isus mi je rekao da moram da se vratim na zemlju, da budem dobar hrišćanin i da pričam drugima o njemu - rekao je Lendon.

Sada je odrastao čovek i živi normalnim životom. U glavi ima 23 metalne ploče, kost sa zadnjeg dela lobanje korišćena je za rekonstrukciju nosa, a na levo oko vidi minimalno... A Džuli je napisala knjigu o čudu koje je vratilo njenog sina iz mrtvih...


 
Komentari (0)
Loading