Ovo se retko dešava: Rodila je blizance, a posle porođaja je uradila DNK analizu i usledilo je šokantno otkriće!

Vesti 05.10.2023 20:28 0

Devojka je imala intimne odnose istog dana sa dvojicom muškaraca i posle porođaja uradila DNK test kako bi utvrdila ko je otac njene dece.

blizanci

Shutterstock

Devojka je imala intimne odnose istog dana sa dvojicom muškaraca i posle porođaja uradila DNK test kako bi utvrdila ko je otac njene dece. Kada je stigao test očinstva, usledio je šokantan rezultat: uzorak DNK muškarca bio je pozitivan samo na jedno dete.

Kada je 19-ogodišnja devojka dala uzorak DNK drugog partnera na analizu, test je otkrio da je on biološki otac drugog deteta. Prošlo 16 meseci od rođenja dece, ali je njihova priča tek sada izašla u javnost. Devojka je objasnila da je radila test očinstva jer nije bila sigurna ko je otac njene dece.

U medicini se ovaj fenomen dešava izuzetno retko, objasnio je doktor Tulio Horhe Franko iz Brazila. Nastaje kada majka oslobodi dve jajne ćelije koje zatim oplode dva spermatozoida različitih muškaraca. Žena mora da ima odnose sa dva muškarca u roku od nekoliko dana pre ili posle ovulacije da bi obe jajne ćelije bile oplođene. Ovaj slučaj iz Brazila je 20. slučaj zabeležen u svetu, a sada je objavljen u naučnom članku.

"Moguće je da se oplode dve jajne ćelije različitih muškaraca. Bebe dele genetski kod majke, ali rastu u različitim placentama", objasnio je doktor. Majka dece bila je šokirana nalazom DNK i rekla da nije znala da bi se to moglo dogoditi. Mišljenje očeva dece o celoj situaciji nije poznato.

Komentari (0)
Loading