BOLNA ŽIVOTNA PRIČA "Rodila me je, ali je nikad neću zvati majkom": Miloš posle 30 godina pronašao Zdenku, a ono što je video potpuno ga slomilo

Slobodanka Ćorić Vesti 10.09.2023 15:12 0

To je bilo 1992. godine kada je rat u Jugoslaviji počeo, Miloš je imao dve godine, on je došao do prozora i sekund je falio da padne sa njega. Nakon toga Centar za socijalni rad mi je oduzeo dete i dao ga na usvajanje

usvajanje dece

Printscreen/tvpink

Davne 1992. godine Zdenki Mijailović uzet je sin koji je dat na usvajanje. Od tad ga nije videla. Međutim, Miloš Dubljević je svoju biološku majku uspeo da nađe preko Fejsbuka.

Majka kojoj je sin uzet, objasnila je kako je došlo do toga da joj Centar za socijalni rad oduzme prvorođeno dete.

"To je bilo 1992. godine kada je rat u Jugoslaviji počeo, Miloš je imao dve godine, on je došao do prozora i sekund je falio da padne sa njega. Nakon toga Centar za socijalni rad mi je oduzeo dete i dao ga na usvajanje. Nisu hteli da nam daju informaciju gde nam je dete, niti su roditelji koji su ga usvojili hteli, da se dođe do te informacije", ispričala je ona.

Miloš je naveo da osobe koje su ga usvojile doživljava i oseća kao svoje roditelje, a da Zdenku poštuje.

"Sa 13 godina sam saznao da sam usvojen, posle toga sam sam u sebi preispitivao da li da tražim svoju majku. Roditelji su mi rekli da me nisu ranije obavestili o tome ko mi je majka, u strahu da ću otići od njih.

Majka koje me je usvojila mi je rekla pre nego što je preminula, da mogu da pronađem Zdenku ali da je ne zaboravim. Volim roditelje koji su me usvojili i doživljavam ih kao svoje roditelje. Kad sam pročitao Zdenkinu knjigu, dvoumio sam se da li da je upoznam, jer sam se osećao razočarano.

Ne zameram joj ništa ali ne mogu da zaboravim ko me je podigao i ne osećam se kao deo njene porodice. Zdenka mi je draga ali ne mogu da joj se obraćam sa mama jer 30 godina ništa o njoj nisam znao", rekao je Dubljević.

Zdenka je navela da bi sve drugačije uradila da je mogla. "Ne mogu da mu zamerim na ovakvoj reakciji, povredilo me je što mi ranije nije sve ovo rekao jer bih zaista želela da mi je to preneo. Da mogu da vratim vreme drugačije bi postupila ali nažalost to nije moguće", navela je Zdenka.

Miloš je dodao kako mu je falila majčinska toplina i da se u svojoj poseti Zdenki u Nici osetio kao da emocija koju je od nje i njene porodice dobio nije bila prava. "Video sam kako se ona ophodi prema svojim ostalim sinovima i osećao sam se kao da sam tu suvišno, kad smo se susreli na televiziji reagovao sam emotivno, kako nju ne bih povredio", izjavio je Dubljević.

Komentari (0)
Loading