"Želim da se moj glas čuje": Nova mis otkrila da je kao devojčica polno zlostavljana

Slobodanka Ćorić Vesti 10.08.2023 19:47 0

Za mene je ovo takmičenje kombinacija svega što volim raditi – biti na pozornici, plesati, ima elemente manekenstva, uključuje fotografiranje i razgovore s drugima

mis njujorka

Printscreen/Instagram

Kao devojčica Rakel je trenirala balet, od kojeg je morala odustati nakon što je povredila nogu. Nakon toga se posvetila modelingu, a zastupale su je neke od najjačih američkih agencija.

Za novu mis Njujork okrunjena je bivša balerina Rakel di Stasio (26). Za počasnu se titulu borilo čak 184 devojaka, a Rakel će predstavljati svoju saveznu državu na izboru za Mis SAD-a u Renu idući mesec.

Kao devočica Rakel je trenirala balet, od kojeg je morala odustati zbog povrede. Nakon toga se posvetila modelingu, a zastupale su je neke od najjačih američkih agencija.

 Za mene je ovo takmičenje kombinacija svega što volim raditi – biti na pozornici, plesati, ima elemente manekenstva, uključuje fotografiranje i razgovore s drugima. To su doslovce sve moje strasti u jednom – rekla je o izboru za mis za The Post.

Titulu misice iskoristit će kako bi progovorila teškoj temi – seksualnom zlostavljanju, kojeg je i sama bila žrtva. Rakel je kao devojčica doživela zlostavljanje, a već neko vreme radi s neprofitnom organizacijom Rape, Abuse & Incest Nationa Network (RAINN).

– Spremna sam da se moj glas čuje, da se moja priča podeli i da budem deo nečeg lepog. Mogla sam upotrebiti svoj glas i snagu da dovedem sebe tu gde jesam danas, te želim drugim ženama dati do znanja da njihova prošlost ne utiče na njihovu vlastitu vrednost ili na to ko su one – rekla je rođena Njujorčanka.

Komentari (0)
Loading