"Rekla sam drugarici da ne priča nikome": Jeziva ispovest žene koju je suprug silovao dva meseca, a potom pretukao bebu

Slobodanka Ćorić Vesti 10.07.2023 11:05 0

D. S. tvrdi da ju je nevenčani suprug silovao, a zatim pretukao petomesečnu bebu jer je plakala

žena žrtva nasilja

Printscreen/TV Pink

Na Zvezdari se 2. juna desilo nasilje u porodici kad je, kako se sumnja, V. M. (25) pretukao svoju bebu od pet meseci i silovao nevenčanu suprugu D. S. (26). Kako je ispričala žena, osumnjičeni ju je silovao dva meseca. 

"Silovao me je svaki dan, dva meseca. Poslednja dva i po meseca je krenulo maltretiranje. Sve je bilo u redu, poslednja dva i po meseca se on promenio. Ne znam zašto se promenuo. Ja sa njim živim od jula prošle godine. Znam ga tri godine. Ja nisam htela da imam odnose jer sam primetila da se on čudno ponaša", započela je svoju priču D. S. 

Navela je da njega to nije interesovalo i da su ga zanimale samo njegove potrebe. "Moja drugarica je 10 dana pre prijave saznala za to maltretiranje, a ja samo joj rekla da ne priča nikome. Kad sam joj rekla drugi put, zvala je moju sestru i sve je ispričala", kazala je. 

Napomenula je da nikad nije videla da tuče dete ali da je svaki put kad je došla od lekara ili iz prodavnice dete imalo modrice, histerisalo je i plakalo je. Kako je ispričala Maja Raković, predstavnik Biroa za trgovinu ljudima dete je već sa četiri meseca počelo da ima modrice. 

"Poslednja modrica od tog dana traje još uvek. Tu je lekarski izveštaj u kom se navodi da dete ima modrice i ogrebotine. Dete od četiri meseci ne može samo da se povredi", kazala je Maja Raković. Žrtva D. S. je istakla da je te noći kad je prijavila nasilje, maltretiranje počelo jer nije želela da spava sa njim. 

"On je krenuo sa tim i ja sam počela da plačem i probudila sam dete. On je tad ustao i rekao da ide da uspava dete i da će da se vrati da završi i da ne smem da ustanem. Vratio se, pritisnuo mu je grudi koš, nisam mogla da se pomeram, dve nedelje kasnije nisam mogla normalno da dišem od te povrede. Posle je zaspao, završio sa tim što je hteo. Sačekala sam jutro da budem sigurna da je otišao i pozvala sam policiju. Nisam smela da zovem te noći. On je sad u pritvoru", otkrila je D. S za TV Pink.

Rakovićeva je rekla da je D. želela da podigne svest o drugim ženama koje trpe nasilje i da pošalje poruku da ga niko ne trpi i ćuti.

"Ovo su teški trenuci, reč je o bebi koja je dobila modrice sa samo četiri-pet meseci", rekla je Raković. Ona ističe da istraživanja pokazuju da beba u tom uzrastu može da dobije niz povreda koje mogu ostaviti posledice.

Novinarka Jelena Dinčić je rekla da je sestra D. vaspitačica u vrtiću i da sam primetila da nešto nije u redu.

"Saznali smo šta se dogodilo i odmah rekli detetu da dođe kod nas. Kada bi svi pomogli svojim kolegama, komšijama i poznanicima, nepravde bi bilo mnogo manje", rekla je Dinčić. Kako kaže, vikend pre toga videla je to dete koje je imalo posekotinu na vratu i male hematome. Ona dodaje da je pitala šta mu je, da se raspitivala. 

Komentari (0)
Loading