Lažirala je da ima kancer i uzela 12.000 evra: Proputovala je Evropu tokom epidemije, a razlog je totalno besmislen

Vesti 18.06.2023 20:30 1

Jednoj mladoj ženi se učinilo da je lažiranje opake bolesti idealan način da prikupi za kratko vreme ogromnu svotu novca

bez kose

Printscreen/Instagram

 

Jedna mlada žena je nažalost posegla za prevarama kako bi ostvarila svoje materijalne ciljeve, a sve je počelo kada je otvorila nalog na platformi "GoFundMe" s namerom da prikupi novac za organizaciju svog sanjanog venčanja. Međutim, njen metod za dobijanje novca bio je izuzetno nepošten - lažirala je bolest.

Toni Standen, starosti 29 godina, je mesecima održavala svoju lažnu priču. U julu 2017. godine, otvorila je "GoFundMe" stranicu na kojoj je objavila fotografiju i napisala da joj je dijagnostikovan rak i da joj je preostalo svega nekoliko meseci života. U nastavku, uporno je nastojala da ubedi druge da joj doniraju novac za ostvarenje njenog cilja, uspevši da prikupi 11.000 dolara.

Nažalost, ovakvo ponašanje zahteva veliku mentalnu energiju, a Toni je izgleda bila spremna da ide toliko daleko. Njen prevarantski poduhvat je konačno bio razotkriven, a sud u Česteru je osudio na pet meseci zatvora zbog prekršaja. Dodatno, naređeno joj je da vrati 2.700 dolara koje je dobila od jedne lokalne kompanije.

Osim što je lažirala bolest, Stenden je izazvala još veće ogorčenje time što je kršila mere predostrožnosti i putovala širom Evrope tokom pandemije, tvrdeći da je zaražena COVID-19. Ovaj preokret je mnoge naveo na sumnju i shvatanje da je sve bilo lažno.

Sud je imao oštre reči za njene zločine, ističući da bi svako normalno članstvo u društvu bilo zgroženo njenim ponašanjem, pohlepom i izdajom prema prijateljima i široj zajednici.

Dodatno, što je još šokantnije, njen otac je zaista bolovao od raka, a njegov prerani odlazak pre venčanja bila je tužna podsetnik za sve, osim za nju. Čak se i na njegovoj sahrani šalila.

Sada se Toni suočava ne samo sa pet meseci zatvora, već i sa gubitkom poverenja i ljubavi svoje porodice. Izdaja koju je počinila prema svojim prijateljima i najbližima, prevarivši ih lažiranjem raka, ostavila je dubok trag gađenja i izneverenosti. Posledice sa kojima se suočava su sasvim opravdane.

 

Komentari (1)
Loading
Stojan
19.06.2023 09:29

Ono sto je mentalno programirala, to ce joj se sigurno i dogoditi. Vec je ona svoje celije pripremila za to, i samo je pitanje vremena kad ce oboleti. Bez sumnje.