U Grčkoj set od dve ležaljke i suncobran koštaju od 50 do 100 evra? Izbio rat na Fejsbuk grupi, ovo je prava istina

Vesti 18.06.2023 10:10 2

Rasprava oko cena letovanja ove godine danima ne jenjava

letovanje

Shutterstock

 

Poslednjih dana, povratnici s odmora izražavaju razočaranje i nezadovoljstvo. Njihove pritužbe ne samo da se odnose na nepovoljne vremenske uslove i obilne kiše, već i na neke druge neugodne iznenađujuće faktore. Nažalost, ovog leta se čini da je cena letovanja porasla neviđenom stopom od čak 30 posto.

Jedan od najvećih razloga za tu nesumnjivu skokovitost je visoka cena ležaljki i suncobrana na popularnim letovalištima, poput onih u Grčkoj.

Korisnici fejsbuk grupe Grčka Info su iznenađeni kada je jedan član pitao da li je istina da je iznajmljivanje ovih neophodnih komada opreme dostiglo neverovatnih 50 do 100 evra. Uz to, ove cene uključuju i troškove hrane i pića, dodatno opterećujući budžet putnika.

rasprava

Printscreen/Facebook

 

Reakcije na ovu drastičnu poskupljenost su raznolike, ali se može primetiti da je među turistima prevladalo mišljenje da su takvi troškovi apsurdno visoki. Jedan neimenovani posetilac je oštro prokomentarisao ovaj fenomen kao "basnoslovno skupo". Ova izjava jasno izražava njegovo nezadovoljstvo i šok zbog preterane cene koja se traži za uobičajene usluge koje su nekada bile pristupačne i razumne.

Iako je letovanje oduvek zahtevalo finansijsko planiranje, ova nova situacija naglašava značajan rast cena koji je iznenadio mnoge putnike. Neki turisti se sada suočavaju s teškim odlukama o prilagođavanju svog letnjeg budžeta ili pronalaženju alternativnih opcija kako bi izbegli preterane troškove.

rasprava

Printscreen/Facebook

 

Sveukupno, trenutna situacija na turističkom tržištu ukazuje na potrebu za dodatnim istraživanjem i promenama kako bi se obezbedila pristupačnost i održivost letovanja za široku populaciju.

Međutim, većina korisnika grupe piše da je to neistina.

rasprava

Printscreen/Facebook

 

Da li su vama ove cene prihvatljive?

Komentari (2)
Loading
Поп
18.06.2023 11:56

На Азурној обали хотел формла 1 кошта за три особе негде око 50€, упоредбе ради где је јефтиније.

dfewfe
18.06.2023 19:20

ma hiljadu...