Na omiljenom srpskom letovalištu burger su mi naplatili 18 evra: Kad sam videla šta su mi doneli, ostavila sam i bakšiš

Vesti 08.06.2023 19:37 3

Ova mala avantura u malteškom restoranu naučila me je da ne treba olako donositi sudove samo na osnovu cene

hrana

Privatna arhiva

 

Odlučila sam da pobegnem od svakodnevnih obaveza i tmurnog vremena u Beogradu i upustim se u avanturu na Malti. Čim sam stigla na ovaj prelepi mediteranski otok, osetila sam se kao da sam zakoračila u drugi svet. Sunčani dani, tirkizno plavo more i predivni pejzaži bili su pravi lek za dušu.

Jedna od stvari koja me je posebno oduševila na Malti bila je njihova bogata kulinarska scena. Oduvek sam volela da istražujem nove ukuse i isprobavam lokalne specijalitete, pa sam jedva čekala da se upustim u avanturu otkrivanja malteške kuhinje. Prilika se ukazala u jednom prelepom restoranu s pogledom na more.

Odlučila sam da naručim burger, koji mi je uvek "sigurica", a čula sam da je u tom restoranu fantastično meso. Kada sam videla cenu od 18 evra, zaprepastila sam se. To je bio daleko veći iznos nego što sam očekivala da platim za obrok poput burgera. Pomislila sam da je možda došlo do neke greške u meniju, ali konobar mi je potvrdio da je cena tačna. Iznenađena, ali znatiželjna, odlučila sam da ipak isprobam taj burger.

Kada je tanjir stigao, prvo što sam primetila da nije u pitanju nikakvo juneće ili svinjsko meso.

Kada na Malti poručite burger, njegovo meso je hobotnica.

Izgledao je impozantno i već sam počela da se osećam pomalo krivom što sam prethodno sumnjala u njegovu cenu. Prvi zalogaj me je potpuno oduševio. Ukusna mešavina sočne hobotnice, BBQ sosa i specifičnih začina odmah me je osvojila. Sve je bilo savršeno izbalansirano, a tekstura burgera bila je nešto potpuno novo i uzbudljivo za moje nepce.

Vremenom sam shvatila da je cena tog burgera bila sasvim opravdana. Kvalitet hobotnice, jedinstven ukus i puna činija salate sa morskim plodovima, su bili vredni svakog evra. Shvatila sam da je ovaj burger bio pravi gastronomski doživljaj i da je ta cena zapravo bila mali trošak za to zadovoljstvo.

Odlazak na Maltu i taj burger od hobotnice postali su za mene simbol otvorenosti prema novim iskustvima i spremnosti da se iznenadim uvek iznova.

Komentari (3)
Loading
realan
09.06.2023 00:20

hamburger od 18 evra moze oduseviti samo onog koji nije probao vrucu prasetinu ili jagnje... dignete kredit da jedete hamburgere po svetu... koja komedija...

sasa
09.06.2023 03:43

zaista neverovatno .o boze ko sve uzima sebi za pravo da donosi neke sudove o gastronomiji.ovaj tekst o burgeru koji to nije i koji je samo 18 eura bi i ovako mogao da izgleda. -" uzela sam ga u ruku Izgledao je impozantno i već sam počela da se osećam pomalo krivom što sam prethodno sumnjala u njega.trazila sam jedno ali dobila sam sto sam trazila a to nije burger.

zora
09.06.2023 05:28

Voli da isprobava lokalne specijalitete a na Malti narucila burger. Razumela bi njenu radoznalost sto se tice kulinarstva da je narucila zeciji gulas.