"Osećamo se preko muzike": Bolna ispovest Maje Odžaklijevske koja se posvetila unuku koji ima autizam, otkrila detalje

Slobodanka Ćorić Vesti 02.06.2023 09:32 0

Prepoznala sam autizam kod njega kad je imao dve godine. Prvo se krio tamo gde je mračno, uglavnom ispod stola ili ispod jorgana, a na dodir bi vrištao

maja odžaklijevska

Printscreen

Pevačica Maja Odžaklijevska naglo se povukla  iz javnosti kako bi se posvetila unuku Luki kome je pre devet godina dijagnostikovan autizam.

Unuk slavne pevačice u tom trenutku  je postao njen najveći prioritet čime je objasnila i svoje povlačenje sa scene kada je pre godinu i po dana u jednoj emisiji najavila svoj poslednji nastup. Odlučila je da napusti Beograd i otpočne život u velikoj kući sa dvorištem.

Razlog više da stan zameni kućom sa dvorištem bio je upravo unuk, a kako je sama ispričala prvo što je uradila kada se preselila bilo je da Luki napravi ljuljašku.

"Prepoznala sam autizam kod njega kad je imao dve godine. Prvo se krio tamo gde je mračno, uglavnom ispod stola ili ispod jorgana, a na dodir bi vrištao. Često je imao histerične napade. Zapravo, ja sam ih tako doživljavala, da bih kasnije shvatila da se u njegovoj glavi dešava nešto što bi ga nagnalo da izgleda kao da je besan. Imao bi napade do zacenjivanja, na kraju bi dete pomodrelo. Strašne su to stvari, trebalo je izboriti se sa tim", iskreno je priznala Maja Odžaklijevska.

"Pošto ćerka to više nije mogla da podnese, odlučila sam da preuzmem brigu o Luki. Činilo mi se da i dalje imam ogromnu količinu ljubavi koju mogu da dam i, eto, daću je njemu, jer mu je preko potrebna. Posle izvesnog vremena počeo je da se smiruje. Skoro pet godina sam bila sa njim. Tek sam ga prošle godine 'prosledila' mami, rekavši da jednostavno više nemam fizičke snage."

Na pitanje, kakva je veza između bake i unuka, Maja je odgovorila:

"Savršena. Kad mu preko vibera kažem: 'Gde je moj princ?', on razvuče osmeh, pa se raduje. Nažalost, neverbalan je, ali toliko toga kaže sa dva osmeha i tri pogleda, da se slatko ispričamo. Osećamo se i preko muzike. Nas dvoje najviše volimo da zajedno slušamo Mocarta. To je prelepo. Imam jedan snimak koji često puštam, a na njemu se vidi kao on peva uz tu muziku. Mnogo je sladak."

Tagovi: #autizam
Komentari (0)
Loading