Medicinska sestra upozorava na neobične simptome raka: Nije prestajala da podriguje, a onda su joj otkrili kancer

Vesti 27.05.2023 14:45 0

Podrigivanje, gorušica, gubitak apetita i zatvor bili su simptomi karcinoma debelog creva kod mlade devojke

Medicinska sestra upozorava na neobične simptome raka: Nije prestajala da podriguje, a onda su joj otkrili kancer

Printscreen/Instagram/baileymcbreen

Mesecima je Bejli Mekbrin (24) trpela neuobičajeno podrigivanje, a zatim su se tegobe pogoršale i morala je na detaljan lekarski pregled. Ova mlada medicinska sestra je prethodno živela zdravim životom, nije mogla ni da pomisli da je čeka dijagnoza karcinoma.

Sve je počelo 2021. godine, kad se dešavalo da podrigne i do deset puta dnevno. "To mi se pre nije događalo, ali nisam mislila da je ozbiljan problem", kaže Bejli. "Osećala sam se zdravije nego ikad u životu, vežbala četiri do pet puta nedeljno." Onda se javila gorušica, ali su joj lekari rekli da je u pitanju samo anksioznost.

Kad je dobila jake grčeve u stomaku, izgubila apetit i dobila zatvor, stanje je već bilo loše. Podvrgla se dodatnim analizama, a zahvaljujući medicinskom znanju, shvatala je da u sistemu za varenje postoji neka prepreka. Otkriven joj je karcinom debelog creva i to u trećem stadijumu.

Devojka je podvrgnuta hitnoj operaciji, a zatim je dodatno primila i hemoterapiju. Odlučila je da podeli svoje iskustvo baš zato što su početni simptomi bili izuzetno neuobičajeni.

"Nikad ne bih pomislila da jedna tako bezazlena tegoba može da bude simptom trećeg stadijuma karcinoma", kaže Bejli. "Prvo što sam rekla bilo je - `nisam spremna da umrem`. Plakala sam, žalila za svojim pređašnjim životom.

Sada želim da ljudima skrenem pažnju da sve što im se dešava, a novo im je i nepoznato, treba da bude predmet njihovog interesovanja. Važno je da slušate svoje telo", zaključuje mlada Amerikanka.

Komentari (0)
Loading