"Dobro ga se sećamo sa srpskog kastinga": Najveći svetski virtuozi se oprostili dečaka A.Č, žale jer je prekinut život pun radosti i snova

Vesti 07.05.2023 11:18 0

Svi plačemo od kad smo saznali za ovu strašnu tragediju

"Dobro ga se sećamo sa srpskog kastinga": Najveći svetski virtuozi se oprostili dečaka A.Č, žale jer je prekinut život pun radosti i snova

Printscreen/Youtube, profimedia

 

 

„Izražavam najdublje saučešće svim porodicama koje su izgubile voljenu osobu u ovoj tragediji“, napisao je slavni operski pevač.

Plasido Domingo, poznati tenor, i Marijan Peler, producentica talent showa "Virtuozi", izrazili su sućut obiteljima ubijenih u pucnjavi u školi na Vračaru 2020. godine. U pismu sućuti, Marijan Peler je izrazila duboku tugu i rekla da su svi u "Virtuozima" zgroženi ovom strašnom tragedijom u Beogradu. Među učesnicima "Virtuoza" bio je i jedan od učenika koji je tragično preminuo.

"Posebno smo tužni i slomljenog srca zbog gubitka mladog Andrije Čikića, kojeg se dobro sećam sa srpskog kastinga. Iskreno saučešće njegovoj porodici od porodice ’Virtuozi’. Svi samo plačemo otkad smo saznali za ovu strašnu tragediju", navedeno je u pismu.

Printscreen/Youtube

 

Plasido Domingo izrazio tugu zbog smrti dece.

"Potpuno smo slomljeni, preneraženi i ogorčeni zbog besmislenog ubistva koje se dogodilo 3. maja u školi u Beogradu. Svaki gubitak života je tragedija, a naročito kada su žrtve nevina deca. Moje saučešće svakom članu porodica koje su izgubile voljenu osobu. Molim se za svakoga od vas.“

I Domingo se setio Andrije Čikića, za kojeg kaže da je bio mlad, živahan i talentovan pijanista i briljantan muzičar sa svetlom budućnošću, ali i "ljudsko biće iz njihove zajednice".

"Mlada osoba puna radosti i snova. Delim bol sa ’Virtuozima’ zbog neobjašnjivog gubitka koji je pretrpelo celo takmičenje. Sa njima delim svoj lični bol i tugu, izražavajući najdublje saučešće svim porodicama koje su izgubile voljenu osobu u ovoj tragediji", napisao je Domingo.

U pismu ističu da osećaju da moraju nešto da urade, da se suprotstave nasilju u školama i pomognu žrtvama.

Srbija je bila gost "Virtuoza"

"Virtuozi" je popularni talent šou-program u kojem se takmiče mladi muzičari i vokalni izvođači klasične muzike. Od 2014. godine organizuje ga istoimena mađarska produkcija, a 2020. se proširio na zemlje Višegradske grupe (Poljska, Češka, Slovačka), dok je Srbija pozvana da učestvuje kao gost.

Kroz audicije u Beogradu izabrana su tada četiri mlada talenta koja su otišla na takmičenje u Budimpeštu. Takmičenje je emitovao i RTS, a u žiriju su bila i dva srpska člana - Nemanja Radulović i Silvana Grujić.

Šesti član žirija odnosno "super žiri" u finalu, kao i tokom narednog izdanja takmičenja, bio je Plasido Domingo, koji je u maju 2018. postao i jedan od akcionara kompanije koja organizuje takmičenje.

Komentari (0)
Loading