Ni jedna DIJETA joj nije pomogla da smrša: "Nakon 10 godina gojaznosti, lekari su izvadili nešto što me je uništavalo"

Vesti 13.04.2023 19:00 0

Džejmi Konvel iz Amerike je u jednom trenutku počela naglo da se goji, a razlog tome je otkrila tek 10 godina kasnije

Ni jedna DIJETA joj nije pomogla da smrša: "Nakon 10 godina gojaznosti, lekari su izvadili nešto što me je uništavalo"

Printscreen/TikTok

Još kada je bila tinejdžerka, Džejmi je krenula naglo da se goji. Nema koju dijetu nije probala, ali joj ništa nije pomagalo. Ruke su joj bile vezane, mogla je samo iz dana u dan da gleda svoje telo koje postaje sve veće i veće.

Posle maltene pune decenije bezuspešnih pokušaja, Džejmi je u martu prošle godine posetila lekara, i bila je zapanjena kada je otkrila razlog zbog kog nije mogla da gubi kilograme. 

Kada je došla do faze da joj je muka kada se sagne da se obuje, shvatila je da joj ne preostaje ništa drugo, do da ispita o čemu se radi. U bolnici su joj kao i svim pacijentima uzeli prvo krv na analizu, a lekar je u startu video da nešto nije u redu, budući da je broj belih krvnih zrnaca bio uznemirujuće visok. Zakazana joj je hitna operacija.

 - Nisam znala o čemu se radi. Moja mama je bila sa mnom kada je doktorka ušla i rekla nam da je utvrđeno da imam ogroman tumor težine više od 9 kilograma, koji je bukvalno progutao ceo moj desni jajnik. Po savetu lekara složila sam se da mi ostrane i ceo taj jajnik zajedno sa njim, budući da nisu znali da li je tumor benigni ili ne. Pomislila sam da ću možda zaista umreti. Da li sam vodila život kakav sam htela, je li moj život bio vredan življenja? Brojna pitanja su mi prolazila kroz glavu dok je anestezija počinjala da deluje - prisećala se kasnije Džejmi.

Ovim slavnim ženama kosa opada i skoro su ĆELAVE: Viđate ih sa bujnim frizurama, a zapravo nose perike!

Tumor koji su joj izvadili bio je takozvani teratom. To je sporonapredujući i spororastući tumor koji je bukvalno rastao postepeno tokom celog njenog života. On je sve korisne sastojke iz hrane crpeo iz njenog tela i tako enormno narastao. 

- Svi smo bili zapanjeni onim što je iz mene izvađeno. Taj tumor je imao kosu, čak i zube! Rekli su mi da je to kao da sam imala troje dece u utrobi. Kada sam konačno videla i kako to čudo izgleda, pripala mi je muka. Radi se o tome da su moja mama, deda i tetke bliznakinje, tako da je najverovatnije da sam i ja bliznakinju nosila u sebi. Možda sam imala blizanca još u maminoj utrobi - otkrila je zapanjena devojka koja je sada napunila 28 godina.

Džejmi navodi i da je prošla kroz period depresije posle operacije, jer je kao mlada bila nedovoljno informisana, pa je mislila da neće nikada moći da ima decu budući da joj je odstranjen jajnik. 

- U početku sam mislila da nikada više neću moći da imam decu, i bila sam načisto uništena. Moj san je bio da jednoga dana osnujem veliku porodicu. Bila sam tako depresivna i plakala sve vreme, sve dok nisam posetila ginekologa. On me je uverio da će svi moji hormoni i jajne ćelije otići u moj levi jajnik i da nikakvih problema sa budućom trudnoćom neću imati - rekla je devojka koja je konačno dobila šansu za drugi život.

Ona je sada najzad zdrava, srećna, vratila se svom režimu ishrane, kao i fitnesu, a rezultati su više nego očigledni.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading