Upoznali su se kada su čekali transplataciju SRCA: Osam godina kasnije su se venčali

Vesti 13.04.2023 09:30 0

Tejlor i Kolina je spojila njihova bolest

Upoznali su se kada su čekali transplataciju SRCA: Osam godina kasnije su se venčali

Printscreen/Instagram

Par se upoznao u bolnici gde su oboje imali transplantaciju srca istog dana. Ali iako je bolnica poslednje mesto gde možete očekivati ljubav, par u ovoj priči spojila je sudbina. Usred oporavka od transplantacije srca, podelili su trenutak koji im je zauvek promenio živote.

Njihova priča je svedočanstvo o snazi nade i neočekivanim načinima na koje vas ljubav može pronaći. Tejlor Givens i Kolina Kobelja spojila je bolest. Tejlorov i Kolinovi životi su se drastično promenili kada su oboma u mladosti dijagnostikovani srčani problemi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Collin Kobelja (@collink_88)



Givens je bila studentkinja kada se iznenada suočila sa šokantnom medicinskom hitnom pomoći. S druge strane, Kobelja je rođen sa urođenom srčanom manom.

Uprkos tome što su se na različite načine bavili njihovim dijagnozama — Givens je iznenada primila vesti koje su joj promenile život, a Kobelja je pretrpeo više transplantacija — sudbina im je donela ljubav usred mučnih iskustava. Okupila ih je kada im je bilo najpotrebnije. Srca su im presađena istog dana u istoj bolnici. Tejlor je to prva transplantacija, a Kobelji druga. Završili su u istoj sobi za oporavak, jedno pored drugog. - U početku zapravo nije bilo romantičnih varnica jer smo se oboje osećali mizerno - priznaje Givens. Varnica je planula 5 godina kasnije.

Pet godina nakon transplantacije Givens i Kobelja su se neočekivano ponovo videli u bolnici gde su se sastali sa svojim lekarima. Kobelja je odmah posle tog sastanka kontaktirao Givens i pozvao je na večeru. Prvi put posle operacija uspeli su da se povežu van bolnice. Otkrili su trenutnu i duboku vezu ojačanu njihovim zajedničkim iskustvima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Collin Kobelja (@collink_88)



- Bilo je slatko jer smo morali da pijemo isti lek u isto vreme - kaže Givens. Iskru je definitivno osetilo, priznaje, a da je uopšte nije očekivao.


Dubina njihovog odnosa je jedinstvena, ne samo zbog svakodnevnih izazova, već i zbog toga što snagu crpe iz međusobne podrške. - Bilo je sjajno početi da izlaziš sa nekim kome ne moraš ništa da objašnjavaš. Možete samo da živite svoj život na normalan način - kaže Givens. Povezuju se kroz dobra i loša vremena. Ništa ne može stati između njih. Kobelji i Givens je trebalo da budu zajedno. Oboje dele ljubav prema knjigama i video igricama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Collin Kobelja (@collink_88)



Oni dopunjuju jedno drugo. Nakon što su se godinama zabavljali, ljupki duo se venčao 2019. i sada živi u Merilendu.

- Oboje smo prošli kroz jedno od najgorih iskustava kroz koje možete da prođete u životu - rekao je Kobelja i dodao da se definitivno čini da sada mogu da podnesu bilo šta drugo što im život baci. Uprkos stalnim zdravstvenim problemima, nastavljaju da ih rešavaju zajedno. Kobelji je prošle godine po četvrti put presađeno srce, dok je Givens u remisiji od limfoma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Collin Kobelja (@collink_88)

- Imajući ga pored sebe, ne bojim se toliko, čak ni stvari poput svoje smrtnosti - kaže Givens.

Uprkos suočavanju s medicinskim izazovima, i dalje veruju da će zajedno prevazići sve probleme.

- Vidim ga kako prolazi kroz ove transplantacije i napreduje, dajući mi novi osjećaj nade i svrhe - dodaje Givens.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading