Bojana je jedna od NAJLEPŠIH naših teniserki: Nakon dva ciklusa hemioterapija i presađivanja koštane srži, opovrgla je doktorske PROGNOZE

Vesti 30.03.2023 13:00 1

Lekari su joj zabranili bavljenje profesionalnim sportom, ali vodila se savetom roditelja

Bojana je jedna od NAJLEPŠIH naših teniserki:  Nakon dva ciklusa hemioterapija i presađivanja koštane srži, opovrgla je doktorske PROGNOZE

Printscreen/Instagram

 

Bojana Jovanović, jedna od najlepših srpskih teniserki, postala je prava Instagram zvezda sa preko 150 hiljada pratilaca. Međutim, njen uspeh nije samo u lepoti i talentu za tenis. Bojana je takođe uspela da prevaziđe najveći životni problem - opaku bolest.

Kada je imala samo šest godina, Bojana se suočila sa tumorom nadbubrežne žlezde. Međutim, uz podršku svojih roditelja i hrabrost koju je naučila od života, uspela je da prebrodi ovu tešku borbu.

Bojana je nedavno proglašena za drugu najbolju seniorku države, ali su je teška povreda levog ručnog zgloba i pandemija koronavirusa usporili na WTA listi. Ipak, Bojana ne odustaje od svog sna i nastavlja da se bori na teniskom terenu.

Njen primer hrabrosti i odlučnosti inspiriše mnoge, a njen uspeh je dokaz da se sa upornošću i snagom volje može prevazići bilo koja prepreka u životu. Bojana Jovanović je pravi primer za sve nas da se ne treba predavati u borbi za svoje snove i ciljeve.

Naime, prelepa brineta je nedavno gostovala u studiju „Blic žene“ i otkrila kako se novembra 2004, kada je imala samo šest godina, suočila s tumor nadbubrežne žlezde.

Jovanović je rekla kako joj je najgore u celoj priči bilo to što joj je bilo rečeno kako nikada neće moći da se bavi sportom, svojom velikom ljubavlju.

Lekari su joj zabranili treniranje, ali ona se nije dala. Nakon dva ciklusa hemioterapija i presađivanja koštane srži ipak je uspela da zakorači na teniske terene.

– Presađena mi je koštana srž i lekari su bili za to da se bavim sportom, ali ni blizu nekom profesionalnom nivou kojim se bavim. Ali, roditelji su mi uvek govorili da ne slušam šta mi govore sa strane, da pratim svoje snove i da nikad ne odustajem, nebo je granica. Ja sam se uvek time i vodila. Ne mogu da kažem da i sad nije bilo komentara u smislu: „Zašto si ti i dalje u tome?“ Meni to samo daje podstrek da nastavim dalje i da se još više borim. Za to su jako zaslužni moji roditelji – kaže Bojana Jovanović za "Blic".

Inače, Bojana je završila IT studije na fakultetum diplomirala je kao jedna od najboljih studentkinja svoje generacije.

Komentari (1)
Loading
vidal
30.03.2023 16:28

Dzin-devojka !!!