Kupila je DETEKTOR LAŽI da proverava supruga da li je NEVERAN: Ona je najljubomornija žena na svetu

Vesti 12.03.2023 14:00 0

Ljubomora može biti krajne opsesivna, tad već prelazi u ozbiljan sindrom pod nazivom Otelov sindrom. Od njega pati Debi Vud, koja svakodnevno proverava muža na detektoru laži

Kupila je DETEKTOR LAŽI da proverava supruga da li je NEVERAN: Ona je najljubomornija žena na svetu

Printscreen/Youtube

 

Debi Vud, britanka, privukla je pažnju medija nakon što je na popularnoj televizijskoj emisiji "This Morning" javno priznala da pati od Otelovog sindroma - retkog psihijatrijskog poremećaja koji karakteriše preterana ljubomora i posesivnost prema partneru. Mnogi su se prvi put susreli s ovim sindromom, koji spada među manje poznate dijagnoze u psihijatriji.

Prema medicinskom portalu Pubmed, Otelov sindrom predstavlja psihotični poremećaj koji stvara iluziju o neverstvu i/ili ljubomorom, često se javljajući u kontekstu medicinskih, psihijatrijskih ili neuroloških poremećaja. Iako biološka osnova ovog sindroma još uvijek nije u potpunosti objašnjena, najmanje 30 posto obolelih pokazuje neurološku osnovu za svoje zablude.

U javnosti poznata Debi Vud je javno podelila svoje iskustvo s ovim poremećajem i izazvala veliku pažnju nakon što je otkrila kako poseduje detektor laži kod kuće za svog supruga Stiva, kojeg redovno proverava nakon povratka s posla kako bi bila sigurna da nije bio neveran. Ovaj šokantan detalj u njenom životu.

Par je u braku tek nešto manje od godinu dana, ali Stiv je na svom Fejsbuku svima koji ga možda žale poručio da je njegova supruga svega toga vredna.

Debi, koja je i pre venčanja promenila svoje prezime da odgovara verenikovom odmah nakon izgovorenog "Da" u opštini je promenila i svoj status veze i javno svom suprugu poručila da ga voli.

- Sledeći put kad nešto objavim biću oženjen muškarac... Ko bi rekao, a? - napisao je Stiv uoči svadbe.

Njemu tako, čini se, ne smeta što mu žena redovno pretražuje telefon, što uvek ima uvid u njegov mejl i bankovne izvode, ni što mu ne dopušta da onlajn ni uživo ni pogleda druge žene.

Kako bi Stivu onemogućila pristup eksplicitnim ženskim fotografijama, posesivna Debi je na njegov laptop postavila i "roditeljsku zaštitu", a brani mu i da gleda televizijske emisije u kojima se pojavljuju oskudno odevene žene. Ona otvoreno priznaje i da je "samo za njega" onlajn kupila i detektor laži, kako bi uvek bila sigurna da joj govori istinu.

A iako joj je Stiv, čini se, veran, "najljubomornija žena na svetu", kako su je prozvali, ne može nikada partneru potpuno da veruje.

- Stiv je predivan, ali mene muči da li mogu da mu verujem da neće ni pogledati druge žene kada je napolju sam. Ne želim ni da pomisli da su lepe ili zgodne. Ako ste u vezi i zadovoljni ste vašim partnerom, oči bi trebale samo da vam budu na toj osobi, zar ne - objasnila je Debi kako razmišlja..

Takođe, ispričala je i kako joj je bivši s kojim je bila pre Stiva slomio srce kad je s njom nenadano raskinuo i od tada, kaže, ne veruje nijednom muškarcu.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading