Zamonašila se mlada, pa posle par godina POBEGLA od takvog života: Žena sada otkriva šta se dešava iza MANASTIRSKIH vrata

Vesti 09.03.2023 08:00 1

Keri-Ajlin se zamonašila u katoličkom manastiru kao mlada devojka

Zamonašila se mlada, pa posle par godina POBEGLA od takvog života: Žena sada otkriva šta se dešava iza MANASTIRSKIH vrata

Shutterstock

Pet godina kasnije, odlučila je da se odrekne ovog života. Razlog njenog odlaska iz posvećenog života bila su stroga pravila manastira. Danas žena na društvenim mrežama otkriva tajne iz života monahinje.

Keri-Ajlin iz Pensilvanije, SAD, po izlasku iz manastira, po čela da priča kako izgleda svakodnevni život monahinje. Zbog restriktivnih pravila samostana, žena je odustala od puta koji je izabrala u naletu intuicije.

Bivša monahinja govori o strogim pravilima kojih se monahinje moraju pridržavati. Prema njenoj izjavi, bilo im je zabranjeno da koriste tampone. Nepoštovanje pravila bilo je povezano sa gnevom nadzornika.

Keri je ušla u manastir kao 18-godišnjakinja nakon preobraćenja. Nakon pet godina, odlučila je da ode. Nije mogla da se nosi sa strogim naredbama i pravilima. Zbog njih se osećala "potpuno nesrećnom". Prema Keri, pravila su jasno opisivala kakvo donje rublje časne sestre mogu da nose. Svako ko hoće da ide u manastir dobija spisak stvari koje sme da spakuje.

Iako se donji veš nosi pod dugom i neprozirnom haljinom, žene moraju da vode računa da u manastir ponesu samo 7 pari „belih pamučnih gaćica“ . Što se tiče uslova za grudnjake, propisi kažu: „bez žice, bele ili boje kože“.

Pored detaljnog opisa donjeg veša, postavljena su i pravila koju odeću monahinje treba da nosi pod mantijom. Keri je rekla da je u manastir morala da ponese braon čarape do kolena, bele majice, bele košulje dugih rukava i tamnobraon duge suknje.

 

 

Keri je svojim pratiocima na društvenim mrežama jasno stavila do znanja da se donji veš proveravao kako bi se uverilo da se monahinja pridržava pravila. 

Kako se kontrolisalo donje rublje? Sestre su je detaljno pregledale u vešernici. U slučaju kršenja ovih restriktivnih pravila, nadzornik manastira je donosio odluku o kazni.

Keri je živela u strahu pet godina u manastiru. Plašila se da će slučajno prekršiti jedno od restriktivnih pravila i biti kažnjena za to. Čistoću su monahinja redovno proveravale. Proveravani su i na „zabranjene predmete“.

Žena je napustila manastir 2008. godine. Sada je srećno udata. Ima šestoro dece. On na svom TikToku redovno otkriva tajne onoga što se dešava iza zidina manastira.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
sasa
09.03.2023 10:00

Molim vas kada pišete o ovakvim temama bilo bi lepo da postavite fotografiju monahinja ili monaha iz crkve o kojoj priča govori. U ovom slučaju iz teksta se vidi da se to odnosi na katolički samostan i na njihova pravila tako da nije red da vi stavite fotografiju pravoslavnih monahinja. Ljudi koji ne znaju i nemaju pravo znanje o duhovnom životu monaha i ne znaju razlike kod katoličkog i pravoslavnog monaštva pogrešno će razumeti i shvatiti pravu sliku.