Ona je ponosna ROMKINJA, ali zbog stereotipa ima napade PANIKE: "Kad god uđem u radnju, obezbjeđenje me UHODI"

Vesti 10.11.2021 16:40 2

Gde god da uđi stalno čuje radnike kako međusobno šapuću: "ona je romkinja, pripazi malo"

Ona je ponosna ROMKINJA, ali zbog stereotipa ima napade PANIKE: "Kad god uđem u radnju, obezbjeđenje me UHODI"

Printscreen/TikTok

Iako je Daniela Džo Li influenserka na TikTok, kaže da se često susreće sa stereotipima jer je romkinja.

U jednom videu koji je objavila govori o tome kako je obezbeđenje u radnjama prati kad god uđe da nešto kupi ili pogleda - a u jednom kratkom i "komičnom" kipu je to i dočarala svima.

U videu je imitirala obezbeđenje koje se "šunja" i krije iz zavesa, zidova i koje prati svaki njen pokret iz straha da će nešto da ukrade!

 

Daniela tvrdi da se to svakodnevno događa svim pripadnicima romske kulture i navodi kako se njoj to skoro svaki put dešava. Dodala je da je prilikom jedne kupovine u supermarketu čula radnice kako šapuću: "Ona je romkinja, pripazi malo". 

Objašnjava da je takav način ponašanjavređa i da zbog toga ima česte napade panike u javnosti, jer nikada ništa nije ukrala. 

Komentari (2)
Loading
Sale
10.11.2021 16:55

Sto te uhode?

Norveska
10.11.2021 18:03

Ako ti je za utehu, ja nisam rom ali i ovdje cim se vise vrtis medju policama ide uhoda i prati svaki korak. Ja citam deklaracije na kutijama jer nesmem neke sastojke u hrani zbog alergija a oni prate, boje se da ne strpam u dzep. Tako da sam postao imun na to. Prekrstim da vide da znam da me uhode i idem dalje. Nisam bio lopov nikad necu ni sad po stare dane. Shvatis to kao njihov deo posla i cao.