"Njene reči čujem i sad, vikala je da ne želi da UMRE": Pacijentkinja iz Izabeline sobe priča STRAVIČNE detalje tragedije

Vesti 07.11.2021 17:53 0

- Nešto nije u redu sa mnom, nešto mi se dešava - rekla je Izabela pacijentu iz bolničke sobe. Obavestila je medicinske sestre i lekare o svojoj zabrinutosti. Plašila se za svoj život. Pomoć nije dobila na vreme. - Čujem njene reči i dan-danas: ona želi da živi, ona ne želi da umre, ima za koga da živi - kaže žena koja je ležala sa njom u sobi

"Njene reči čujem i sad, vikala je da ne želi da UMRE": Pacijentkinja iz Izabeline sobe priča STRAVIČNE detalje tragedije

Shutterstock

Videla ju je u poslednjim trenucima svog života.

Izveštaj pacijenta iz bolnice u Pščini

30-godišnja Izabela iz Pščine hospitalizovana je u 22 nedelje trudnoće. Utvrđena joj je anhidrovanost bez šanse da dete preživi i čekala je do poslednjeg trenutka da isprazni materičnu duplju zbog važećeg zakona protiv abortusa. U bolnici je mlada žena umrla od septičkog šoka nakon smrti fetusa.

Izabela (30) je umrla od SEPSE jer joj lekari nisu uradili KIRETAŽU: Cela zemlja je na nogama zbog Zakona o zabrani ABORTUSA

Svaki dan stižu nove informacije o tragediji. „Pažnja! TVN” je 4. novembra prikazao dramatične SMS poruke koje je trudnica slala majci pre smrti. Znala je da joj se zdravlje pogoršava, da je imala temperaturu i da se plašila za svoj život.

U nastavku teksta pogledajte anonimni komentar koji dao je pacijent bolnice u Pščini, iz sobe u kojoj je ležala Izabel, a prenosi ofeminin.pl.

- Osećala je da nešto nije u redu, ali su joj stalno govorili da srce fetusa kuca i sve dok kuca tako mora da bude - kaže izvor. Ona naglašava da je Iza više puta prijavljivala da se loše oseća i da je zabrinuta zbog svog stanja. 

Iza je rekla da se plaši za svoj život

Osećala se sve gore i gore, obavestivši medicinske sestre da ima temperaturu od oko 40 stepeni. Tresla se na krevetu.

U Poljskoj je umrla žena zbog Zakona o zabrani abortusa: Evo kakva pravila važe u Srbiji

- Nešto nije u redu sa mnom, nešto mi se dešava – sve vreme je osećala da bi mogla da izgubi život. To su posmatrala dva pacijenta iz bolničke sobe.

Jedna groznica joj je prošla, a druga je krenula još jača

- Bojala se da spava, kao da se plašila da se neće probuditi. Noću je klečala na zemlji i povraćala. Izveli su je iz sobe govoreći da će ovde pacijenti sutra na operaciju, moraju budi odmorni i naspavani. Onda smo je videli poslednji put. Radije bih prekršila zakon i pustila je da živi - kaže dirnuta žena u "Note! TVN".

Podseća da je Iza sve vreme pričala o svojoj ćerki, koju je mnogo volela. Trebalo je da razgovara sa njom nedugo pre smrti. I pored kratkog vremena provedenog na odeljenju, žene su se upoznale. Puno sam pričala sa njom, znala sam gde radi, čime se bavi. Po izlasku iz bolnice zvala sam njenog partnera i želela da mu ispričam šta se desilo u bolnici - kaže pacijentkinja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uwaga! TVN (@uwagatvn)

- Čujem njene reči i danas: hoće da živi, ne želi da umre, ima za koga da živi - dodaje žena. Iza je znala da odlazi.

Pacijentkinja iz Izabeline sobe je tužilaštvu već iznela svoju priču.

Komentari (0)
Loading