Katarini se tokom vožnje grčila noga, ispostavilo se da ima opaku bolest: 10 dana pre toga je plesala, a ovo su simptomi koji su usledili

Vesti 25.06.2023 08:51 0

Mami iz Sidneja ostalo je samo nekoliko dana života nakon što se grč u nogama tokom vožnje pokazao kao simptom retkog oblika raka

baka

Shutterstock

 

Mami iz Sidneja ostalo je samo nekoliko dana života nakon što se grč u nogama tokom vožnje pokazao kao simptom retkog oblika raka, prenosi News.com.au.

Katarina Kronfeld je vozila kada je morala da stane zbog neobičnog osećaja u nozi.

Posle dva meseca testiranja, MR je otkrio da Ketrin ima terminalni slučaj glioblastoma, agresivnog oblika raka koji se nalazi u mozgu i kičmenoj moždini.

Katarinino stanje se brzo pogoršalo i sada je prikovana za krevet i delimično paralizovana.

Uprkos hemoterapiji i zračenju za produženje njenog života, ne očekuje se da će preživeti januar.

Katarina je plesala na proslavi 90. rođendana svoje mame dve nedelje pre nego što je doživela prvi grč u nozi i tada nije pokazivala znake bilo kakve bolesti.

Međutim, njeno stanje se brzo pogoršalo i u roku od nedelju dana nakon što je primljena u bolnicu Konkord u Sidneju, počela je da doživljava napade koji su zahvatili njenu nogu i ruku, ostavljajući je delimično paralizovanu.

Katarini se tokom vožnje grčila noga, ispostavilo se da ima opaku bolest: 10 dana pre toga je plesala, a ovo su simptomi koji su usledili

Shutterstock

 

Katarina, poreklom sa Samoe, sada je prikovana za krevet i izgubila je osećaj na levoj strani tela.

- Bili su vrlo jasno da je to neće izlečiti, ali će joj dati dodatno kvalitetno vreme - rekla je njena uništena ćerka Nataša (36) za Jahoo .

Iako joj je [terapija] produžila život, ne očekuje se da će preživeti januar.

„Ako biste pitali bilo koga ko je ikada bio u maminom prisustvu, rekli bi vam da je ona [neko] pored koga se uvek osećate dobro. Ima najljubaznije srce i umirujuće prisustvo, njen osmeh je zarazan, a njena ljubav prema porodici i prijateljima je nepokolebljiva.

Čak i tokom ovog izazovnog vremena, njen primarni cilj je da osigura da su njena deca, porodica i svi oko nje dobro.

Glioblastom je vrsta raka mozga za koju se smatra da je najagresivniji i najmaligniji od svih tumora mozga.

Glioblastomi se mogu formirati u bilo kom delu mozga, ali se najčešće javljaju u hemisferama mozga, koje su najveći delovi mozga.

Istraživanja se vrše kako bi se pokušalo poboljšati tretman glioblastoma, uključujući upotrebu imunoterapije, koja je dizajnirana da pomogne imunološkom sistemu u borbi protiv ćelija raka, i upotrebu ciljanih terapija, koje su dizajnirane da ciljaju specifične molekule uključene u rast i širenje tumora.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading