Pismo terapeutu: "Prevario me je čovek od koga to nikada nisam očekivala, više nikome ne mogu da verujem"

Vesti 14.01.2023 16:30 0

Kada se to dogodilo, kaže, nije mogla da shvati zašto, a iako nije ponosna na to, priznaje da ga je u početku molila da ostane sa njom.

žena

Shutterstock

Pre nekoliko meseci moja dugogodišnja veza je prekinuta nakon što sam otkrila da me moj dečko vara. Možda sam bio naivan, ali za osam godina koliko smo bili zajedno, nikad nisam mislio da će mi to učiniti. On nije bio takav tip i imali smo dobar odnos.

Bar sam tako verovala, a čak smo razgovarali i o braku i osnivanju porodice, napisala je devojka nedavno u anonimnom pismu terapeutkinji i kolumnisti Mirora Kolin. Kada se to dogodilo, kaže, nije mogla da shvati zašto, a iako nije ponosna na to, priznaje da ga je u početku molila da ostane sa njom.


- Verovatno je na neki način želela da znam da treba da bude sa njom, a ni nakon što se odselio nisam mogla da prestanem da ga zovem i šaljem mu poruke - kaže ona.

„Već neko vreme se viđao sa tom devojkom, prijateljicom svoje sestre, pa ju je čak doveo i kod nas kada nisam bila kod kuće, što mi je kasnije rekla komšinica. Sada se osećam mnogo bolje i upoznala sam dobrog momka koji deluje iskreno, ali što se više približavamo, to više osećam potrebu da pobegnem“, kaže ona. „Kako da ponovo verujem nekome?“

- Stvarno ste povređeni, ali ste i naučili neke lekcije koje će vam pomoći. Skupite samopouzdanje iz činjenice da ste krenuli dalje, da ste sve to preživeli i bićete jači – kaže Kolin. - Naravno, plašite se da ćete ponovo biti povređeni, ali morate biti spremni na to da vas svako može da vas izneveri. Niko od nas ne zna kako će se veza razvijati, ali sada znate da ćete biti dobro šta god da se desi – kaže terapeutkinja. "Taj novi muškarac nije vaš bivši i mislim da će poverenje rasti ako sebi date vreme da ga bolje upoznate. Takođe, pokušajte da ne razmišljate previše unapred - samo se usredsredite na uživanje i nemojte imati prevelika očekivanja." I ti zaslužuješ da se zabaviš." "Učite iz prošlosti i živite za sada. Srećno", rekla joj je Kolin.
 

Komentari (0)
Loading