Doktorka smršala 45 kilograma, a sada je podelila TRI pravila koja je uvela u ishranu

Vesti 05.01.2023 21:40 0

Doktorka iz Sjedinjenih Država ispričala je kako je izgubila skoro 50 kg

Doktorka smršala 45 kilograma, a sada je podelila TRI pravila koja je uvela u ishranu

Printscreen/Instagram/doctor.emi

Bilo je dovoljno što je u svoju svakodnevicu uvela samo nekoliko pravila. Takođe se odrekla jednog od sastojaka u svojoj ishrani.

Dr Emi Hosoda, koja se uvek borila da održi zdravu težinu, kaže da se sve promenilo kada je napunila 50 godina. Tada je unela promene u svoju dnevnu rutinu, usled čega je uspela da smrša preko 45 kilograma. Na svojim društvenim mrežama podelila je nekoliko važnih saveta koji će vam pomoći da ostanete u formi.

Dr Hosoda je zagovornik holističkog pristupa zdravlju, pa je razvila plan zasnovan na tri glavna principa i eliminisanju jednog faktora iz ishrane.

Tri saveta za održavanje težine

Pre svega, kontrolišite dnevnu količinu konzumiranog šećera. Dr Hosoda kaže da je ovo mnogo važnije od brojanja kalorija. Važna je količina šećera u hrani, što u višku izaziva debljanje. Pošto je potreba za kalorijama veoma individualna stvar, doktorka ne daje ograničenja kalorija koja će nam omogućiti da održimo normalnu težinu.

Sledeće pravilo se odnosi na san, posebno važno za žene u perimenopauzi. Dr Emi Hosoda savetuje upotrebu suplemenata magnezijuma kako bi se otklonio problem nesanice i rešila želja za šećerom.

Poslednji savet koji će nam omogućiti da održimo odgovarajuću težinu je pravilan trening snage. Naučnici su dokazali da je posebno važno za osobe starije od 50 godina.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading