Samo je BAKA sumnjala da ga roditelji ZLOSTAVLJAJU: Sa TRI MESECA je imao frakturu lobanje, oštećenje mozga, polomljene ruke i stopala

K.Ć. Vesti 12.07.2022 16:30 0

Šokantna priča bake izmučenog Kube (3 meseca) iz Ščitna! (Poljska)

Samo je BAKA sumnjala da ga roditelji ZLOSTAVLJAJU: Sa TRI MESECA je imao frakturu lobanje, oštećenje mozga, polomljene ruke i stopala

Shutterstock

Katarina je prošle godine zatražila od porodičnog suda da se zainteresuje za situaciju njenog starijeg unuka Bartuša (4 godine). Samo par meseci kasnije, Kubuš, Bartušov mlađi brat, je hospitalizovan. Dečak ima frakturu lobanje, oštećenje mozga, polomljene ruke i stopala, kao i modrice ranijih povreda...

Mladi roditelji sa tromesečnim detetom došli su 27. juna u noćni medicinski centar u Ščitnu (Varminsko-Mazurska pokrajina). Dečak kojeg su doveli roditelji bio je bez svesti. Lekar je pozvao hitnu pomoć da ga odvezu u specijalističku ustanovu u Olštinu.

Povrede na telu odojčeta ukazivale su na jedno – mali je već dugo prolazio kroz pakao. Odmah je pozvana policija. Roditelji su privedeni. Tužilaštvo ih tereti za pokušaj ubistva deteta. Mihalina P. (22) i Michał J. (25) su privremeno uhapšeni na 3 meseca.

Baka je pisala sudu

„Fakt” je uspeo da stupi u kontakt sa bakom izmučenog dečaka, majkom Mihaline P. Ona je prošle godine poslala pismo porodičnom sudu u kojem je zatražila od nadležnih službi da se zainteresuju za Bartekovu situaciju.

Stariji sin para je preživeo moždani udar, slep na jedno oko i gluv na jedno uvo. Potrebna mu je rehabilitacija da bi se oporavio.

- U septembru sam pisala sudu u Ščitnu o situaciji u porodici moje ćerke Mihaline. Unuk je sa dve i po godine imao moždani udar, lekari su mu konstatovali trombozu. Objasnila sam u pismu sudu šta mu treba i da znam da mu to oni neće obezbediti - rekla je žena.

Ćerka je bila u lošem stanju

U pismu sudu je takođe navela da je zabrinuta za psihičko stanje svoje ćerke.

- Mihalina je definitivno bila u lošem stanju. Nije je zanimalo što beba plače. Sa njene strane nije bilo agresije prema sinu, nije vrištala, već se jednostavno ugasila, sela i nije reagovala. Upozorila sam da će unuk nastradati! - ona kaže.

A onda, kada se rodilo drugo dete, prekinuo se kontakt između ćerke i majke. - Partner moje ćerke joj je rekao da to uradi. Imam SMS poruke od svoje ćerke u kojima je napisala da me voli i da želi da ima kontakt sa mnom, samo što Mihal to ne sme da zna – objašnjava Katarina.

Ona dodaje i da ne veruje da niko nije primetio da nešto nije u redu.

- Uostalom, svakodnevno su išli kod njegovih roditelja. I nisu primetili da nešto nije u redu, zar nisu videli modrice? Ne verujem - kaže odlučno.

Hraniteljska porodica za unuke

Gospođa Katarina se prijavila da postane hraniteljka svojim unucima.

- Sada je najvažnije zdravlje dece. Ne mogu da zamislim da uzmem jednog unuka, a ostavim drugog, oni su braća. Biće bezbedni sa bakom.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading