"Zna se gde je ŽENI mesto, sramota": Muškarce je jako naljutio naš tekst o NEVENI pripadnici KOBRI i ne prestaju BRUTALNO da je VREĐAJU

Vesti 23.06.2022 12:45 4

Serija "Žene u muškim poslovima" emituje se na portalu "Naj žena", a očigledno je izmamio pozitivne, ali i mnoge negativne reakcije. Tu je i mnoštvo oprečnih komentara

"Zna se gde je ŽENI mesto, sramota": Muškarce je jako naljutio naš tekst o NEVENI pripadnici KOBRI i ne prestaju BRUTALNO da je VREĐAJU

Naj žena/Dejan Briza

Video serijal "Žene u muškim poslovima" od početka ima za cilj da prikaže odvažne, hrabre i vredne žene koje se sjajno snalaze u tradicionalno prihvaćenim muškim poslovima. Da se ne lažemo, ta podela postoji i datira mnogo vekova unazad i verovatno će opstati i mnogo vekova posle nas.

Na početku serijala žena Tanja Dimitrijević, varilac,  kaže: "Ravnopravnost smo tražile, pa šta sad".

Ništa, jer ravnopravnost ne znači da će se sve žene sveta odmetnuti u oficire, rudare i traktordžije, kao što se neće ni svi muškarci odmetnuti u dizajnere i frizere...

Dragi muškarci, nema potrebe da se plašite, jer vas ipak većina žena neće oterati sa njive, niti će vam histerično i neurotično oteti mešalicu. Doduše prilično sam sigurna da najveći broj vas mešalicu i ašov vidi samo na internetu, a da se svog sela stidite dok ponosno ulazite u "Office", spremni da na još jedan težak i fizički naporan rad koji podrazumeva lupkanje po tastaturi i unošenje podataka u sistem.

Možda vam baš zato, dok lenjo ispijate pivo, gladeći stomak koji ste pažljivo i godinama negovali smeta žena u specijalnoj jedinici, zaposlena pri Vojsci Srbije. Kad kažem smeta, mislim na sramne komentare, koji nisu nimalo prijatni, a daleko od toga da su objektivni. Mnogi nisu ni pismeni, pa je potrebno dodatno tumačenje onoga što bi pisac hteo da kaže, ali najtužnije od svega je što nisu uopšte "džentlmenski".

Printscreen/Facebook

 

Nevena Jovanović ima 33 godine i pripadnica je Odreda vojne policije, specijalne namene "Kobre".  Nakon Vojne gimnazije, upisala je Vojnu akademiju, potom je radila u gardi, a zatim prošla i specijalnu obuku za ovu jedinicu.

Namena ove jedinice je bezbednosna zaštita objekata i ličnosti od posebne važnosti. Sve to lepo piše, ali izgleda da mnogi ne dođu dalje od naslova... Da pojasnim, za ovu jedinicu nije bitan samo biceps i činjenica da u teratini dižete težinu veću od svoje iz benča. Potrebna vam je spretnost, mentalana snaga i inteligencija.

 

"Dajte joj trombonsku minu da ispali, oduvalo bi je ko igračku, i ona se upoređuje sa muškarcima. Strašno...", samo je još jedan od negativnih komentara. 

Hm, ne bih rekla da se Nevena uopšte poredi sa bilo kim, ali sam sigurna da bi neki muškarci u današnje vreme za zajedljivost i zmijsko palacanje jezika orden mogli da dobiju. 

Printscreen/Facebook

 

"Zna se gde je ženi mesto", omiljena muška krilatica ponovljena je u komentarima više puta. Ova viševekovna mudrost i dalje je, očigledno veoma poštovana od strane muškog življa u Srbiji. Samo što je nismo čuli kao "eho pastira", već je ugledasmo ispisanu ispod teksta objavljenog na ženskom portalu. 

Printscreen/Facebook

 

Još jedan od komentara istipkan rukom "odlikaša" u kojem očigledno vidimo da priča o ženi u vojnoj jedinici "nepije" vodu i da bi mnogim muškarcima bilo ispod časti "daih" žena brani, jer je to priča za teletabise, u moru sličnih nije ništa novo.

Ja bih ipak bila preplašena da me u ratu brani neko ko nije naučio "ne" da odvoji od glagola. Kad kažem brani, mislim da odlučuje o bilo kakvoj strategiji. 

Nisam mogla i da ne primetim da se više puta pomenuo traktor i otvaranje kapije. Znate svi, sigurna sam tu staru srpsku umotvorinu. Više puta sam je čula od onih koji traktor nikada videli nisu. Zapravo čula sam je toliko puta, da sada mogu da verujem da svaki pripadnik "jačeg pola" drži traktor u privatnoj garaži.

Isto toliko puta sam čula muškarce kako se hvale činjenicom da ne umeju jaje da isprže i da bi umrli gladni da im žene nije. Uvek sam mislila da je glad ipak bazična potreba i da neumeće pripreme jednostavnog jela nije nešto čime bi ijedna osoba na svetu trebalo da se pohvali, pa bila ona žensko ili muško, ali znate vi već i onu staru umotvorinu "Čega se pametan stidi...".

O tome da su se mnogi dušebrižnici zabrinuli da li je udata i da li ima decu, gotovo je suvišno komentarisati. 

Printscreen/Facebook

 

Svi smo upoznati da je to često merilo po kojem se jedna žena vrednuje. Uporno i gotovo besmisleno. Ovakav komentar  muškarcu niko nije uputio, pa se stiče utisak da su žene ipak manje zainteresovane za reproduktivne sposobnosti svakog, pa i nasumično izabranog muškarca koji dobije tu čast, da se o njemu piše.

Dobra vest je da ipak nisu svi komentari negativni i da postoji nada da će se ovakva klima jednog dana promeniti. 

Printscreen/Facebook

 

"Verujem mi da ne bi želeo da se trkaš sa Nevenom ni na duge ni na srednje staze. Ne bi, ni ti, ni ja, ni 99 odsto muškaraca ", bio je komentar jednog muškaraca, koji očigledno nije napamet komentarisao.

Nevena inače trči 3200 metara za deset minuta. Volela bih da već danas iskušamo ove komentatore i izmerimo njihove trkačke sposobnosti jednostavnim i dostupnim instrumenom. Mislim na štopericu.

Sigurna sam, kao što sam i napisala da većina njih ne bi mogla da izađe Neveni na crtu. Crta do koje dosežu su su zajedljivi i odvartni komentari na društvenim mrežama. Ni pogled im se ne pruža dovoljno daleko...

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (4)
Loading
Bata
23.06.2022 13:29

Nevena ti si zlato i treba te cuvati i postovati.

Бојан
23.06.2022 14:03

Свака Вам част на оваквом одговору и што сте стали у одбрану једне способне и самосталне жене. Штета што мозгови којима је лична фрустрација била надахнуће да пишу негативно о овој или било којој другој дами, неће бити у стању да схвате о чему сте писали, јер да имају иоле већу интелигенцију од једног овна, не би ни без разлога нападали Невену. Живеле жене попут Невене и вас, са свим талентима, способностима, врлинама и манама.

Munja
23.06.2022 15:04

Bravo Nevene, svaka čast.. podrška za sve što radiš i za nas i za ovu državu

milan
23.06.2022 15:29

to lose pisu slabici bolesni koji nisu muskarci ako je zena bolja i pametnija jer imaju mane,takvi su hrabei,jaki samo nad slabijim zenama tad su mudonje.e bas bi volo da vidim te muskarcine pojedine kad zapuca koce prvi pobeci ove zene ili takvi junaci,ti sto pisu samo su jaki na takvim mestima a takve zene biju kuci.i manji su od makov.ztna.da me zena vodi u jedinici zasto da ne ili saborac za to je obucena ko i svi.vojska je za sve.akvi se plase i kad je zena direktorka,sefica i sl jer to su takozvani muskarci.meni je zena bila direktorka i sefica u nekim poslovima i bilo je super bolje se trudila i vise za svoje radnike.a iskreno sa znanjem,pametnoscu i zasluzili su takvo mesto.