ŽENE U MUŠKIM POSLOVIMA Dina izgleda kao AVION, upravlja njim kao od šale i među najboljim je PILOTIMA u Srbiji

Vesti 22.06.2022 19:30 0

Dina Lalović je jedna od pet žena u Srbiji koja radi kao pilot

ŽENE U MUŠKIM POSLOVIMA Dina izgleda kao AVION, upravlja njim kao od šale i među najboljim je PILOTIMA u Srbiji

Naj žena/Dejan Briza

Pilotkinja Dina Lalović je naša Naj žena i deo je video serijala "Žene u muškim poslovima", koji se na našem sajtu emituju svake srede u 19.30.

 

 

U našem društvu se svakodnevno stvaraju predrasude kada je u pitanju podela na muške i ženske poslove. Žene iz našeg serijala razbijaju te predrasude. 

Četvrta u našem video serijalu je Dina Lalović, žena pilot, a nakon nje slede, stolarka, vatrogasac, rudarka, kišobrandžija...

Ko je Dina Lalović?

Dina Lalović (29) je još kao mala maštala o ovom polslu dok je gledala svog oca pilota kako se pakuje, oblači uniformu, stavlja kapu i odlazi na daleki put. Ugledavši se na njega polako, ali sigurno je krenula njegovim stopama. Tek u 26. godini je čvrsto rešila da upiše pilotsku akademiju u Beogradu i tako ostvari svoje dečje snove.

- Kada sam rekla da hoću da upišem akademiju, svi su konačno bili srećni što ću da ostvarim svoj san. Dobila sam neverovatnu podršku od porodice i prijatelja - rekla je Dina za portal Naj Žena.

Kako ona kaže, u procesu školovanja joj nije bilo previše teško, a najveći utisak joj je ostavilo prvo samostalno letenje. Dina nam je otkrila i šta je u njenom poslu najuzbudljivije.

- Najuzbudljivije u mom poslu je najverovatnije sletanje i poletanje. Puno davanje snage na poletanju to je stvarno jedan od najjačih trenutaka i odvajanje aviona od zemlje, ali podjednako važno je sletanje zato što je tu maksimalna koncentracija.

Omiljene destinacije

Kada smo je pitali koji je omiljeni aerodrom iznad kog ona voli da leti, nije joj bilo lako da odgovori na to pitanje.

- Ne postoji konkretno destinacija koju ja najviše volim, ali najčešće su svima interesantni morski aerodrom, zato što su zabavni i različiti od Beograda.

Podrška kolega na poslu

Do skoro u našim kompanijama nisu postojale žene piloti, ali sada se muškarci polako navikavaju na stamene ženske figure u kokpitu, koje sigurno i smelo upravljaju avionom. Pošto u Srbiji ima samo pet ženskih pilota, Dina je otkrila za portal Naj žena kakvu je podršku dobila od svojih muških kolega.

- Od kada sam počela da radim u ovoj kompaniji , dobila sam samo isključivo fantastičnu saradnju, veliku podršku i svi su bili dostupni za svaku vrstu pomoći u svakom delu školovanja i sada u razvijanju karijere koja traje samo tri godine, ali nadam se da će se nastaviti - rekla je Dina i dodala:

U mojoj avio kompanij pored mene postoji još četiri moje koleginice koje rade i super su u svom poslu, ali se samo nadam da će se taj broj povećati zato što mi se čini da ipak radimo dobro ovaj posao.

Let sa ocem

Kako Dina leti na manjem avionu, još nije imala priliku da rame uz rame, sa svojim ocem radi na istom avionu, ali evo šta ona očekuje od zajedničkog i prvog leta.

- Volela bih u jednom trenutku da letim sa svojim tatom. Očekujem da će naš prvi let biti pun saveta i kritika, jer ko može bolje da nas pripremi od naših najbližih – rekla je ona.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading