Slučaj koji je dobio ime po HRANI: Razveo se od žene jer mu je za SVAKI OBROK kuvala ISTO jelo!

Vesti 07.06.2022 21:24 0

U Indiji sve više bračnih parova želi da prekine brak u poslednjih nekoliko godina.

Slučaj koji je dobio ime po HRANI: Razveo se od žene jer mu je za SVAKI OBROK kuvala ISTO jelo!

Pexels

Glavni sudija okružnog suda u Malavadiju u Indiji M.L. Raghunath na konferenciji za novinare otkrio je da se muškarac, čiji identitet nije otkrio, razveo od svoje supruge jer mu je svaki dan kuvala instant rezance, piše The New Indian Express.

Sudija je taj slučaj nazvao „slučaj Maggi“ jer je žena kupila desetine pakovanja rezanaca tog brenda i suprugu ih pripremala za doručak, ručak i večeru.

Na kraju se par razveo uz obostrani pristanak. Prema indijskom posebnom zakonu o braku iz 1954. godine, razvod uz obostrani pristanak zahteva da obe strane žive odvojeno godinu dana i da pristanu na raskid braka.

Iako je stopa razvoda u Indiji niska, sudija Raghunath je rekao da sve više bračnih parova želi da prekine brak u poslednjih nekoliko godina.

Porast zahteva za razvod

„Slučajevi razvoda drastično rastu tokom godina. Parovi moraju da ostanu zajedno najmanje godinu dana pre nego što zatraže razvod. Da ne postoji takav zakon, zahtevi za razvod bi se podnosili direktno iz sale za venčanje“, rekao je sudija i istakao da su razvodi češći u urbanim područjima nego u ruralnim.

„U ruralnim područjima intervenišu seoski posrednici i rešavaju probleme. Žene nemaju nezavisnost i strah od osude društva i porodice tera ih da prihvate situaciju. Ali, žene u gradovima su obrazovane i finansijski nezavisne.“

Shubhada Maitra, profesorka na Institutu društvenih nauka Tata u Mumbaiju, rekla je za Hindustan Times 2021. godine da su povećana očekivanja jedan od razloga porasta broja razvoda u Indiji. Žene postaju sve više orijentisane na karijeru, ali mnogi muškarci i dalje očekuju da njihove supruge ispunjavaju tradicionalne uloge, rekao je Maitra.

„Dakle, žene nose dvostruki teret. Naime, rade na poslu i istovremeno se brinu o porodici i obavljaju kućne poslove“, rekla je.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading