Sa samo 11 godina pao je u POSTELJU: Bila mu je potrebna HITNA transplatacija, a onda mu je ONA dala bubreg! Niko to nije očekivao (VIDEO)

K.Ć Vesti 02.03.2022 15:15 0

Učiteljica donirala bubreg dečaku koji se borio protiv raka, a za njegovu bolest je saznala putem mejla

Sa samo 11 godina pao je u POSTELJU: Bila mu je potrebna HITNA transplatacija, a onda mu je ONA dala bubreg! Niko to nije očekivao (VIDEO)

Printscreen/Youtube

Gavin Sekston imao je samo tri godine kada mu je dijagnostikovan rak bubrega. Izvađen mu je jedan bubreg, ali tumor se stalno vraćao.

Zračenje mu je oštetilo drugi bubreg, a zatim je porodica Sekston poslala e-mail moleći bilo koga da pomogne dečaku, da mu donira bubreg i spasiti mu život.

Učiteljica se odlučila na veliki korak

Ubrzo se oglasila Ana Kamino iz Gavinove škole, koja mu je donirala bubreg, a datum presađivanja bio je određen za 22. februar 2021. godine.

Gavin je u intervjuu nakon operacije rekao da je uzbuđen što mu je neko iz njegove škole donirao bubreg, a ne osoba iz druge države. Ana je dodala da je bila dirnuta nakon što je vidjela e-mail porodice.

- Da je moje dete bilo u pitanju, volela bih da mi se neko javio isto ovako - rekla je ona.

Dečak se vratio normalnom životu

Nakon transplantacije, Gavin je rekao da se sada oseća puno bolje i sada može da se bavi drugim aktivnostima kada se vrati iz škole, za razliku od pre kada bi se osećao loše nakon što se vrati kući.

Ana je rekla da je vrlo srećna kada je od Gavinove mame čula da mu sada više nije potrebna dijaliza. A Gavin je imao važnu poruku za svu decu koja se suočavaju s istom situacijom kao i on: "Držite glavu gore."

Kakav divan primer nesebične ljubavi. Doniranje organa toliko je važno za naše društvo. Bogu hvala za sve donatore.

Komentari (0)
Loading