Kad se rodila beba, cela familija se posvađala: „Svekar i svekrva zbog ovoga neće ni da vide unuku“

Vesti 23.10.2024 19:11 0

Za majku su prvi dani posle porođaja najnaporniji, a ovoj ženi je haos napravila još i porodica.

žena

Shutterstock

Prvih nekoliko nedelja je važno za novopečenu majku koja se tada povezuje s bebom i preduzima prve korake u roditeljstvu. Taj period je za ženu veoma naporan. A jednoj ženi je dodatnu nervozu stvorila i suprugova porodica, odnosno svekar i svekrva.

Njihovo ponašanje me slomilo

Žena je objasnila da su se ona i suprug pre rođenja ćerke dogovorili da će beba imati njeno prezime iz praktičnih razloga – oni žive zajedno, ali se nisu venčali. "Kad sam došla s bebom iz bolnice, posetili su nas svekar i svekrva i poludeli kad su na rodnom listu videli da ćerka ima moje prezime, a ne prezime mog supruga", napisala je žena u objavi na „Reditu“. Pokušala je na fin način da objasni da je to lakša opcija za sada jer još nisu bili u braku, zbog zdravstvenih beneficija. "Svekar i svekrva ne žele ni da razgovaraju sa mnom. Moj suprug  je popustio i pokušao da me nagovori da promenim prezime naše ćerke i posvađali smo se", objasnila je žena. To im je prvo dete i roditeljska uloga je za njiih potpuno nova. "Toliko sam poštovala i volela njegove roditelje, ali ovo me slomilo. Još uvek žalim zbog činjenice što nisam mogla da se opustim i uživam u prvim bebinim danima zbog toga što se desilo“, napisala je žena.

žena

Shutterstock

 

Ne daj mužu da vodi ćerku kod njih

Prošlo je više od godinu dana, a svekar i svekrva nijednom nisu došli da vide svoju unuku. "Sada stalno mole mog muža da je dovede kod njih da bi je videli. Odbijaju da razgovaraju sa mnom. Je li pogrešno ako ne želim da budem prva koja će da inicira pomirenje, jer su se oni naljutili?", upitala je ogorčena žena.

Ostali korisnici „Redita“ su ženi pružili podršku. "Zvuče užasno. Ne dopustite da vaš muž odvede ćerku kod njegovih roditelja dok ne čujete od njih izvinjenje. Oni mogu da kukaju što ne mogu  da je vide, ali su oni ti koji su to odabrali. Ako stvarno to žele, neka dođu da se pomirite", savetovala je jedna osoba. "Ti nisi ta koja ovde treba da traži izvinjenje, oni jesu. Odabrali su da budu pakosni, a svako ponašanje snosi posledice", objasnio je. "Sve je predivno dok ne doneseš odluku koja im se ne sviđa. To nije ljubav i prihvatanje, to je kontrola“, glasio je još jedan komentar.

.

Video:

 

@najzena.rs Svekrva me razbesnela pred porođaj! Evo šta je htela da uradi! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading