Saveti od bake koja slavi 107. rođendan: „Ako želite dug i ispunjen život, što dalje bežite od ove 2 stvari“

Slobodanka Ćorić Vesti 22.10.2024 10:45 0

Svi bismo trebali pažljivo birati s kim provodimo vreme. Ako se okružimo negativnim osobama, to može izazvati stres i iscrpljenost

dugovečnost

Shutterstock

Ona je dosegla 107 godina, pa sada ima pravo da nas savetuje o zdravlju. Baka je delila dva važna saveta. Postoje ljudi koji su doživeli zaista lepe godine, a zanimljivo je kako su neki od njih prešli stotu.

Često se pitamo koja je tajna dugovečnosti. Način života igra ključnu ulogu. Zdrava ishrana, kvalitetno provođenje vremena i izloženost stresu su bitni faktori. Ova žena, koja je doživela 107 godina, ističe šta joj je pomoglo da stigne do ovog uzrasta. Naglašava da treba izbegavati alkohol jer je štetan, kako za nas, tako i za ljude oko nas.

Psihički, alkohol može izazvati ozbiljne posledice, pa ga svakako treba izbegavati. Veruje da je nekonzumiranje alkohola doprinelo njenom zdravlju i dugovečnosti. Pored toga, zdravo se hranila, kretala i brinula o sebi. Njeno iskustvo sa životom kao udovica, i to što dugo živi sama, donelo joj je pozitivne efekte.

Svi bismo trebali pažljivo birati s kim provodimo vreme. Ako se okružimo negativnim osobama, to može izazvati stres i iscrpljenost. Zato je važno imati u svom okruženju pozitivne ljude koji nas inspirišu i nasmejavaju.

Ova žena je srećna jer ima unuka koji se brine o njoj. Njena ishrana uključuje zeleno povrće, voće, zobene pahuljice i klice. Preporučuje da za doručak jedete žitarice ili musli s klicama i nemasnim jogurtom, što će vam dati više energije.

Pre nego što krenete na posao, izmasirajte telo masažnom rukavicom, a nakon toga se istuširajte i nanesite mleko ili ulje za telo. Takođe, vodite računa o držanju; ispravite leđa dok sedite ili hodate, jer pravilna postura smanjuje pritisak na unutrašnje organe i olakšava umor.

 

 

Komentari (0)
Loading