Kupci masovno kradu na samouslužnoj kasi: Svi koriste „banana trik“, a prodavci se hvataju za glavu!

Vesti 26.09.2024 20:04 0

Mnogi ljudi koriste samouslužne kase kako bi neke proizvode manje platili ili da ih uopšte ne plate.

žena

Shutterstock

Krađa na samouslužnima kasama i vagama stvara ogromne muke prodavnicama. Utvrđeno je da šest miliona Britanaca zloupotrebljava samouslužne kase u supermarketima kako bi proizvode manje platili ili da ih uopšte ne plate.

Koriste „banana trik“ da plate manje

Kada se biraju proizvodi na ekranu, svaki osmi kupac klikne na jeftiniju opciju iako to nije artikal koji zapravo meri ili plaća. Urađena je anketa sa 1.099 kupaca, kako bi se istražila praksa zvana „banana trik“. To se obično događa prilikom kupovine voća i povrća kada kupac namerno bira na ekranu jeftiniju opciju.

Zanimljivo je da 48 odsto ispitanika veruje da „banana trik“ ne treba da se posmatra kao krivično dleo. Njih 8 odsto je istaklo da su ukrali namirnicu jeftiniju od 10 funti (oko 1.400 dinara), a 26 odsto je izjavilo da to ne bi trebalo da bude prekršaj, piše „Dejli mejl“ i ističe da su krađe u prodavnicama porasle do rekordnog nivoa. U Britaniji je zabeleženo je 443.995 krađa za godinu dana, što je oko 50 krađa dnevno.

Da li samouslužne kase prikrivaju krađe?

Mnogi prodavci krive uvođenje samouslužnih kasa za porast krađa, jer kupci sami biraju cenu proizvoda, pa odaberu jeftiniju. Sada se preispituje odluka o postavljanju samouslužnih kasa. Pojedine prodavnice će takve kase zatvoriti na nekoliko sati dnevno, kako bi smanjile manjak nastao zbog krađe.

Bonus video:

 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading