Kako pripremiti domaći mleveni paradajz za zimnicu: Jednostavan recept - Bez kuvanja i do 2 godine svežine

Slobodanka Ćorić Vesti 28.07.2024 21:05 0

Evo kako možete da napravite domaći mleveni paradajz za zimnicu na jednostavan i efikasan način

rina

Rina

Mnogi od nas traže načine da sačuvamo letnje plodove i uživamo u njihovom ukusu tokom hladnijih meseci. Mleveni paradajz je jedno od najpopularnijih rešenja za zimnicu, a najbolja stvar je što ga možete pripremiti bez kuvanja i imati svež ukus paradajza u svojoj kuhinji i do dve godine. Evo kako možete da napravite domaći mleveni paradajz za zimnicu na jednostavan i efikasan način.

Sastojci:

10 kg paradajza

5 ravnih supenih kašika soli
kesica vinobrana
2 vezice peršunovog lišća

Priprema:

Operite paradajz, očistite deo oko peteljki, pa plodove krupno isecite i sameljite na mašini za meso. Prilikom mlevenja koristite najkrupnije sito, da se paradajz ne bi pretvorio u sok.

Samleven paradajz sipajte u veliku šerpu, dodajte mu so, vinobran i peršunovo lišće koje ste prethodno iseckali. Sve dobro promešajte velikom drvenom varjačom i ostavite da odstoji barem dva sata.

Još jednom dobro promešajte paradajz, pa ga sipajte u tegle ili staklene flaše sa širokim otvorom, hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom mestu.

@najzena.rs Motivišemo vas da se borite za ono u šta verujete i da nikada ne prihvatite bilo šta manje od onoga što zaslužujete 💗#zena #najzena #fyp #foryoupage #fpyシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading