Retrogradni Neptun stiže 2. jula i donosi TOTALNI HAOS: Evo koja 3 ZNAKA će najjače potrese

Slobodanka Ćorić Vesti 23.06.2024 07:30 0

Iako se možemo osećati blokirano ili zaglavljeno u našim kreativnim projektima, kada se Neptunova energija usmeri, možemo doživeti novu kreativnu inspiraciju i ideje koje mogu podići naš rad na viši nivo

retrogradni saturn

Shutterstock

Od 2. jula do 7. decembra Neptun će biti na retrogradnom putovanju, donoseći kreativnu inspiraciju. Na koje znakove će najviše uticati?

Neptun je planeta iluzija, snova i kreativnosti. Na najvišem nivou, povezan je s dubokom, bezuslovnom duhovnom ljubavlju, dok na najnižem može biti povezan s lažima i manipulacijom. Kako Neptun putuje retrogradno od 2. jula do 7. decembra, podstiče nas da podignemo veo i otkrijemo višu istinu. Iluzije, ideje, snovi i želje koje smo možda imali ranije možda više neće odjekivati ili se neće usklađivati s našim trenutnim putem.

Ako želite da istražite dublje ciklus retrogradnog Neptuna, setite se šta se dešavalo od decembra 2023. (ili čak od aprila 2011.), posebno u oblastima vaše kreativnosti, snova, iluzija, intuicije i potencijalnih obmana.

Tokom ovog retrogradnog perioda, događaji iz tog vremenskog okvira mogu doći do izražaja ili možete dobiti više uvida i odgovora. Treba napomenuti da je energija retrogradnog Neptuna suptilna, pa možda neće biti potpuno jasno šta se dešava.

Kreativne blokade i duhovna putovanja

Kao planeta kreativnosti, mašte i snova, retrogradni Neptun ponekad može izazvati kreativne blokade, ali to je pokušaj ponovnog rođenja naše kreativne vizije. Iako se možemo osećati blokirano ili zaglavljeno u našim kreativnim projektima, kada se Neptunova energija usmeri, možemo doživeti novu kreativnu inspiraciju i ideje koje mogu podići naš rad na viši nivo. Ako se osećate kreativno blokirano, možete iskoristiti ovo vreme za odmor od kreativnih aktivnosti i više se fokusirati na logistiku. Ponekad našim kreativnim procesima treba kontrolna lista i plan, a ovo bi bilo dobro vreme za rad na tome.

Neptun je takođe planeta duhovnosti, pa tokom njegovog retrogradnog putovanja možemo se naći u situaciji da preispitujemo naša duhovna uverenja i ono što smatramo istinitim. Možemo postati otvoreniji za različite ideologije ili druge načine postojanja. Ako smo do sada zaobilazili duhovne aspekte naših života, retrogradni Neptun može doneti te teme na površinu i navesti nas da se s njima suočimo.

Iako će energija biti suptilna za sve, određeni horoskopski znakovi će osetiti uticaj retrogradnog Neptuna intenzivnije.

Blizanci

Blizanci će tokom Neptunovog retrogradnog ciklusa biti pozvani da preispitaju svoje društvene veštine i način komunikacije. Mogu se suočiti s nejasnoćama i nesporazumima u svojim interakcijama s drugima.

Biće podstaknuti da razmotre iskrenost svojih reči i namera, te da se usredsrede na svoju autentičnost. Kreativnost može biti blokirana, ali ovo je idealno vreme za istraživanje novih ideja i prilagođavanje postojećih projekata. Takođe, suočiće se s pitanjima svoje duhovnosti i tražiće dublje značenje u svakodnevnim situacijama.

Device

Device će osetiti uticaj retrogradnog Neptuna u oblastima povezanim s njihovom svakodnevnom rutinom, zdravljem i služenjem drugima. Retrogradni ciklus može doneti zbunjenost u vezi s ličnim ciljevima i svrhom.

Device će biti pozvane da preispitaju svoje navike i metode rada, te da pronađu ravnotežu između praktičnosti i duhovnosti. Ovo je vreme kada Device mogu otkriti skrivene talente ili interesovanje za kreativne projekte koje su ranije zanemarivale. Takođe, ovo razdoblje može doneti povećanu osetljivost na emocionalne potrebe i podstaći ih na dublje emocionalno isceljenje.

Ribe

Ribe, kao znak kojim vlada Neptun, će ovu retrogradnost osetiti duboko i lično. Retrogradni Neptun može podstaći introspektivno razmišljanje i osećaj nostalgije. Suočiće se s prošlim iluzijama i otkriti kako su njihovi snovi i ideje izgrađeni na temeljima koje je potrebno temeljito preispitati.

Komentari (0)
Loading