U borbi sa retrogradnim Merkurom: Astrolog savetuje kako da preživimo jedan od najtežih perioda ikada, u fokusu su ova 4 znaka

Vesti 03.04.2024 17:58 0

U profesionalnom domenu, konfuzija i loša komunikacija mogu poremetiti napredak...

Svađa

Shutterstock

Kako ulazimo u retrogradnu sezonu, možemo očekivati da ćemo iskusiti talas kosmičkih događaja koji će uticati na naše živote na različite načine. Prvi ovogodišnji retrogradni Merkur trebalo bi da se dogodi od 1. do 25. aprila, a odvijaće se u vatrenom znaku Ovna, kojim vlada planeta Mars.

Ovaj period je poznat po svojoj intenzivnoj energiji i potencijalnom haosu, i može biti izazovno kretati se bez odgovarajućeg vođstva.

Da bi vam pomogli da ovo vreme iskoristite na najbolji način, stručnjaci iz Psychic World-a su se udružili sa poznatim vidovnjakinjom i astrologom Inbal Honigman i podelili uvide sa magazinom Hola! o tome kako upravljati efektima ove retrogradne sezone. Uz njihovo vođstvo, možete se pripremiti da se suočite sa izazovima i iskoristite mogućnosti ovog moćnog kosmičkog događaja.

Mekur

Shutterstock

 
Efekti retrogradnog Merkura

Tokom retrogradnog Merkura očekujte promene u energiji, kvarove u komunikaciji i susrete sa davno izgubljenim vezama. Iako ovo može biti vreme za razmišljanje i nove početke, ključno je biti oprezan, posebno kada se prošli odnosi ponovo pojavljuju. Iskoristite ovu priliku da oslobodite ogorčenost i pomirite se sa prošlošću, ali budite oprezni da ponovo zapalite stari plamen jer to može dovesti do haosa.

Uticaj na komunikaciju

Inbal Honigman ističe izazove koje ova retrogradnost predstavlja za komunikaciju: „Kada je Merkur retrogradan u znaku Ovna, to znači da je najosnovnija komunikacija oko tih stvari neuspešna. Merkur je planeta komunikacije i svakodnevno vlada mnogim različitim situacijama. Pokušaj da naručite bilo šta preko interneta, zapošljavanje novog radnika, redizajn kuće, sve su to poslovi koji će najbolje funkcionisati kada se Merkur ponovo pokrene“, kaže stručnjak. „Posebno u svetu koji se toliko oslanja na komunikaciju u digitalnom dobu. Tokom retrogradnosti, možda ćete primetiti da se telefoni ne pune, televizori se nasumično isključuju, mejlove odbijaju da se pošalju i mnoge druge blokade.” 

Znaci koje najviše pogađa

Dok će svi znaci osetiti retrogradne efekte, Ovan će snositi najveći teret. Poznati po svojoj direktnosti, Ovnovi moraju biti oprezni sa svojim rečima kako bi izbegli postupke za žaljenje. Inbal dodaje: „Oni rođeni pod znakom Ovna osetili bi Sunčev gnev. Ovan je direktan i neustrašiv vatreni znak koji se rado suočava sa velikim odlukama.

Ovan

Shutterstock

 

Ovnova direktnost je dovedena u pitanje, a tajnovitost se favorizuje u odnosu na tupu iskrenost. Blizanci će takođe biti pogođeni jer njime vlada Merkur i promenljiv znak poput Device. Blizanci žive svoj život komunicirajući i ne mogu da tolerišu nenapunjen telefon ili da budu isključeni iz društvenih mreža, što je prilično uobičajeno tokom retrogradnog Merkura.

Ribama, koje su suprotne Devicama, i Strelcu, koji su suprotni Blizancima, takođe bi bilo teško da se kreću ovim retrogradnim Merkurom u Devici. Oboje su neverovatno druželjubivi znakovi, a retrogradni period bi mogao da vrati ljude iz prošlosti u njihove živote, što je malo stresno.“

Upravljanje retrogradnim Merkurom

Da biste maksimalno iskoristili ovaj period, dajte prioritet brizi o sebi i provedite kvalitetno vreme sa voljenima. Vežbajte strpljenje i fleksibilnost i razmislite dvaput pre nego što komunicirate. Pazite na mogućnosti za zatvaranje sa starim plamenom tokom predstojećeg potpunog pomračenja Sunca 8. aprila.

sunce

Shutterstock

 

„Što se tiče novih romantičnih veza, zvezde nisu u skladu i trebalo bi da izbegavate da izlazite sa nekim novim - osim ako ne želite da se spustite u novu haotičnu vezu. Najbolje je da za to vreme odložite svoj život u zabavljanju, jer ljudi možda nisu uvek onakvi kakvi izgledaju“, kaže astrolog. „Kako fantazije preuzimaju narativ, ciljevi za budućnost postaju očigledniji. Sa velikom jasnoćom se vidi da su promene potrebne i koje su to promene. Manifestacija na otvorenom u prirodi je pogodna u vreme pomračenja Sunca u retrogradnom Merkuru, prihvatajući vreme senke i predviđajući kako će stvari biti drugačije kada se Sunce vrati.”

Upravljanje poslovnim izazovima

U profesionalnom domenu, konfuzija i loša komunikacija mogu poremetiti napredak. Budite oprezni, odložite nove poduhvate i koncentrišite se na reviziju postojećih planova. 

 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading