Otkrivaju se mračne tajne: Retrogradni Merkur donosi neviđeni haos u život 4 znaka horoskopa

Slobodanka Ćorić Vesti 01.04.2024 14:50 0

Ovoga puta retrogradni Merkur je u znaku Ovna koji se simbol vatrene energije, strasti i uzbuđenja. Upravo zbog toga može da se odrazi na polju komunikacije, kako ćete se postaviti na poslu prema kolegama, prema partneru, donosi impulsivnost koju ćete morati da kontrolišete

planete

Shutterstock

Drugi po redu retrogradni Merkur u 2024. godini počeo je danas 1. aprila i trajaće sve do 24. Kada planeta krene retrogradno, dolazi do poremećaja u područjima života kojima planeta upravlja, kao i aspektima vezanim za horoskopski znak u kom je retrogradan.

Ovoga puta retrogradni Merkur je u znaku Ovna koji se simbol vatrene energije, strasti i uzbuđenja. Upravo zbog toga može da se odrazi na polju komunikacije, kako ćete se postaviti na poslu prema kolegama, prema partneru, donosi impulsivnost koju ćete morati da kontrolišete. Međutim, donosi vam i dobre strane ukoliko znate kako da iskorisite retrogradni hod Merkura. Uticaće u određenoj meri na vaš ego i identitet, te vam zvezde savetuju da osvestite svoju unutrašnjost, zapitate se ko ste i u kom smeru želite da idete.

OVAN

Kako je retrogradni Merku baš u znaku Ovna, nekako će ovaj znak horoskopa biti pod njegovim jačim uticajem. Osetićete zbunjeno. Retrogradni Merkur u aprilu 2024. godine uticaće na vaš identitet i način na koji vidite sebe. Zvezde vam savetuju da ne razmišljajte previše i postavljate sebi previše pitanja jer ćete dobijati sve manje odgovora u ovom periodu.

BLIZANCI

Pošto je Merkur vaša vladajuća planeta, retrogradnost bi mogla da izazove duboku osetljivost, posebno kada su u pitanju vaši odnosi sa drugima, koliko je vaš društveni život zanimljiv i da li ste zaista na putu da ostvarite svoje snove. Možda ćete se osećati zbunjeno u vezi sa svojim društvenim položajem i nesigurni u svoju sposobnost da utičete na druge, zbog čega se više trudite da uspostavite vezu. Takođe postoji mogućnost da se povežete sa ljudima iz prošlosti. Možda ćete morati da se suočite s velikim pritiskom na svom profesionalnom polju u isto vreme kada se nosite sa društvenom napetošću. Srećom, nakon kiše vas čeka duga!

DEVICE

Device uvek najviše osete efekte retrogradnog Merkura. Ovog puta, Merkur će imati mračnu i ćudljivu prirodu, jer počinje u vašoj osmoj kući emocionalnih i finansijskih ulaganja, izazivajući vas da zaronite u mračne i tabu teme dok izmirujete dugove iz prošlosti. Možda ćete se čak vratiti nedovršenim obavezama. Vaši odnosi takođe osećaju napetost ove retrogradnosti. Moraćete više da se potrudite oko prevazilaženje problema i razmiricama u odnosima. U emocionalnoj inteligenciji i razgovoru se krije ključ!

RIBE

Retrogradni Merkur najviše će da se odrazi na vaše unutrašnje "ja".  Kako se ovo retrogradno dešava, možda imate posla sa konfliktom i egom u trenutnim vezama. Možda se čak ponovo povežete sa ljudima iz svoje prošlosti sa kojima još uvek imate nedovršen posao. Zvezde vam savetuju da prihvatite kompromis i porazmislite o tuđim potrebama. Vreme će pokazati kako će se te promene odvijati, ali za sada znate da ništa ne može da ostane isto. Pratite svoj unutrašnji glas i prilagođavajte se promenama.

Komentari (0)
Loading