Stigla je sezona Riba! Vreme turbulentnih emocija i promena, a ovi datumi će biti najvažniji

Vesti 18.02.2024 09:30 0

Sezona Riba je savršena za sanjare i inovatore

ribe

Shutterstock

Pošto je 2024. prestupna godina, dobijamo dodatni dan u sezoni Riba. Sunce će biti u znaku Riba od 18. februara do 19. marta. Ribe su poslednji znak zime i završavaju astrološki kalendar.

Kao promenljiv znak, Ribe označavaju kraj sezone i vreme je da završite projekte i emocije pre nego što pređete na sledeću. Možda se osećamo kao da smo u žurbi, umesto da uživamo u svakom trenutku.

Ribe

Shutterstock

 

Ribama vladaju dve planete — ekspanzivni i srećni Jupiter (tradicionalni) i iluzorni i misteriozni Neptun (moderni). Dakle, u redu je ponekad se izgubiti u našem svetu sve dok se fokusiramo na ljubav prema sebi i radimo stvari koje nam donose radost. Uključivanje u aktivnosti poput čitanja romana, bavljenja hobijem ili gledanja emisije može nam pomoći da bolje otkrijemo sebe i povežemo se sa svojim srcima. Sve dok se pojavljujemo na obaveznim aktivnostima i na poslu, u redu je da ostanemo uvučeni u naš lični život do kraja vremena.  

Vreme snažnih emocija

Tokom sezone Riba, naša intuicija i emocije su pojačane jer su Ribe promenljiv vodeni znak. Kao rezultat toga, imamo tendenciju da apsorbujemo osećanja  od onih koji nas okružuju u našu auru, omogućavajući nam da intuitivno osetimo šta drugi misle i osećaju. Ovo nas može ostaviti da se osećamo ranjivo, zbog čega je presudno da postavimo energetske granice sa drugima. Uprkos poteškoćama u postavljanju ograničenja u ovom trenutku, od suštinskog je značaja da damo prioritet sopstvenim potrebama i blagostanju. Pošto ćemo biti empatičniji u mesecu koji je pred nama, to ponekad može otežati prepoznavanje kada smo iskorišćavani. Međutim, ključno je pronaći ravnotežu i osigurati da ne dozvolimo drugima da nas uzimaju zdravo za gotovo. Ovo nam pomaže da zadržimo samopoštovanje i da se osećamo sigurnije.

Zagrljaj

Shutterstock

 

Poznato je da Ribe imaju jedinstvenu estetiku i ukus i jedan su od najkreativnijih znakova zodijaka, sa neverovatnom maštom. Ona gleda na svet drugačije, dajući Ribama prelepu perspektivu. Tokom sezone Riba, svi možemo da prihvatimo ovu izuzetnu kreativnost koja nam daje drugačije sočivo. Ako postoji projekat na kojem radite već duže vreme, ovo je trenutak u kojem možete razumeti delove slagalice i koristiti ih da kreirate nešto jedinstveno. Naše umetničke ideje divljaju, omogućavajući nam da svoje vizije odnesemo u nove dubine. Ovo čak može uticati na naša osećanja u vezi sa vezama kako ih možemo videti sa sanjivog, romantičnog i ideološkog stanovišta, navodi Refinery29.

Ovo može biti transformativni i isceljujući trenutak u kojem razmišljamo o svojim životima i pravimo male korake ka ličnom rastu - baš kao što Ribe, poslednje sazvežđe u zodijaku, nauči iz svake lekcije. Dodirujući našu unutrašnju magiju, možemo podići svoje živote. Ključ je da ostanemo prizemljeni (zbog čega se Ribe odnose na stopala) da bismo napravili promene u našim životima.

 

 

Sezona Riba je savršena za sanjare i inovatore. Nudi novu perspektivu koja može obogatiti naše živote i pokrenuti naše emocije, poput saosećanja. Ako tražite zabavan beg od stvarnosti, pokušajte da se oslobodite svakodnevnog života vikendom ili posle posla. Ove godine ćemo to raditi, posebno kada Merkur i Venera klize u Ribe 23. februara i 11. marta, i tokom mladog meseca 10. marta, kao i kada se sunce i Neptun sudare 17. marta.

Važni astrološki datumi:

18. februar: Sunce ulazi u Ribe, pojačavajući naše emocije i intuiciju.
19. februar: Severni čvor i kentaur Hiron se ujedinjuju, nudeći ogromno isceljenje i saosećanje.
23. februar: Merkur ulazi u Ribe, povezujući nas sa našom intuicijom.
24. februar: Pun mesec u Devici pomaže nam da jasno razumemo svoje emocije.
9. mart: Merkur ulazi u Ovna, dodajući snagu i direktnost našim rečima.
10. mart: Mlad mesec u Ribama stavlja našu kreativnost u prvi plan naših života.
11. mart: Venera ulazi u Ribe, pojačavajući našu nežnost i velikodušnost.
17. mart: Sunce i Neptun se spajaju, budi naš umetnički duh i najdublje snove.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading