Svaki znak ima svoj poremećaj: Rak je paranoičan, Blizanci skloni zavisnosti, Škorpije anksioznosti

Vesti 28.11.2023 09:47 0

Svaki horoskopski znak ima male mane i poremećaje kojima sabotiraju svoju sreću i čine život komplikovanijim nego što je to potrebno.

prijatelji

Shutterstock

Ovan

Ovnovi su najagresivniji znaci i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako ikada pati od poremećaja ličnosti, to će biti intermitentni eksplozivni poremećaj, odnosno nagli izliv besa. Ovakvi ispadi često nisu u skladu sa situacijom.

Bik

Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Ako počnete da se raspravljate sa njima o tome kako stvari treba da se rade, to bi moglo potrajati satima. Dok vas ne ubedi da je u pravu. Oni su u najvećem riziku od razvoja opsesivno-kompulsivnog poremećaja, jer dobiju napad nervoze ako nije sve urađeno na njihov način.

Blizanci

Imaju zavisnu ličnost. Čak je i njihov znak paran. To znači da ne mogu da podnesu da budu sami i da imaju stalnu potrebu da se osećaju voljeno i željeno, a to treba da se potvrđuje iznova i iznova. Najverovatnije će razviti poremećaj ličnosti koji izaziva zavisnost.

Rak

Oni imaju tendenciju da grade zidove oko sebe. To rade iz straha da će ih neko od dragih osoba povrediti, a vrlo često je taj strah potpuno neosnovan. Oni su najskloniji paranoidnom poremećaju ličnosti. To je preterana osetljivost na odbacivanje, sumljičavost i tendencija da se pogrešno tumače i iskrivljuju događaji.

Lav

Prirodno su ponosni i često misle da su ipak malo bolji od drugih – u svemu. Oni su najskloniji razvoju narcisoidnog poremećaja ličnosti. To je stanje kada osoba misli da je uvek u pravu, nikada ni za šta nije kriva, lako šarmira druge kako bi ostvarila svoj cilj.

Devica

Ako je povredite, može se pretvoriti u ogorčenu i negativnu osobu. Ne podnosi da bude sama i može biti manipulativna kako bi zadržala ljude koje želi da ima oko sebe. Ove osobe su najsklonije graničnom poremećaju ličnosti.

Vaga

Ona je najgora za sebe. Po prirodi izuzetno ljubazna, a često najviše kritikuje sebe, misleći da ne zaslužuje radost, blagostanje, pa čak ni ljubav. Kao rezultat toga, može da razvije samoporažavajući poremećaj ličnosti.

Škorpija

Njihova urođena tajnovitost i tajanstvenost čini ih sklonim da grade zidove oko sebe. Ali za Škorpije, ovo može rezultirati izbegavanjem svih društvenih situacija, razgovora uopšte i povlačenja u sebe. Uprkos tome, i dalje žele da budu bliski s drugima. Kod njih je najverovatniji izbegavajući (anksiozni) poremećaj ličnosti.

Strelac

Oni takođe imaju tendenciju da koriste prirodni šarm kako bi ostvarili svoje ciljeve. Često, ono što je za većinu ljudi pojam učtivosti, oni razumeju drugačije. Mogu da razviju antisocijalni poremećaj ličnosti.

Jarac

Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulsivnog poremećaja i obično je povezan sa radnom etikom. Ako im posao nije savršen, često počinju da paniče i skloni su anksioznim napadima ako misle da sve nije kako treba – po njihovom.

Vodolija

Ovaj super ekscentričan i kreativan znak često hoda tankom linijom između razuma i ludila. Kada ga pređu, često imaju karakteristike šizotipskog poremećaja ličnosti. To znači da imaju čudna uverenja o načinu na koji svet funkcioniše, ponekad uključujući i zablude da mogu da čitaju misli drugih ljudi.

Riba

Veoma su osetljive, posebno na mišljenje drugih. Kao rezultat toga, mogu postati zavisne od pažnje. Kada se ovo i njihova romantična i nežna ličnost spoje, moguć je razvoj histrioničnog poremećaja ličnosti. To znači da postaju zavisne od pažnje i da emocije izražavaju uz veliko uzbuđenje i dramatizaciju.

Komentari (0)
Loading